جامعه بین‌المللی رژیم ایران را به خاطر اعدام نوید افکاری، قهرمان کشتی، به شدت محکوم کرد

نوید افکاری

واکنش‌های گسترده بین‌المللی به اجرای حکم اعدام نوید افکاری،‌ ورزشکار ایرانی، توسط رژیم ایران همچنان ادامه دارد و این اقدام با محکومیت گسترده جهانی رو‌به‌رو شده است.

آن لینده، وزیر امور خارجه سوئد، روز شنبه ۲۲ شهریور در پیامی در توئیتر نوشت: «از گزارش‌های مربوط به اعدام نوید افکاری کشتی‌گیر ایرانی منزجر شدم.»

وی افزود: «سوئد و بقیه اتحادیه اروپا دائما بر حق [دادرسی] صحیح تاکید و با اعمال مجازات اعدام تحت هر شرایطی در هر موردی بدون استثنا محالفت می‌کنند.»

وزارت امور خارجه نروژ نیز در توئیتی از قول وزیر خارجه آن کشور ضمن ابراز انزجار از اعدام نوید افکاری توسط حکومت جمهوری اسلامی، نوشت: «نروژ، به عنوان یک اصل، مخالف استفاده از حکم مرگ تحت هر شرایطی است.»

سخنگوی اتحادیه اروپا هم گفت که این اتحادیه «اعدام نوید افکاری را به شدیدترین وجه محکوم می‌کند» و «به صراحت مخالف استفاده از حکم اعدام در هر شرایطی است.»

وی افزود: «اعدام مجازاتی ظالمانه و غیرانسانی است و در بازدارنگی و پیشگیری از جرم ناکام است و نقض غیرقابل قبول شأن و کرامت انسانی را به نمایش می‌گذارد.»

سخنگوی اتحادیه اروپا تاکید کرد: «ما هم به طور عمومی و هم به طور خصوصی در تماس‌های دوجانبه با ایران، این مورد و دیگر موارد اعدام را محکوم کرده‌ایم.»

در همین حال اتحادیه جهانی کشتی با انتشار بیانیه‌ای از این که درخواست‌های ورزشکاران سراسر جهان و کارهای پشت صحنه اتحادیه جهانی کشتی و فدراسیون کشتی ایران، کمیته بین‌المللی المپیک، و کمیته المپیک ایران به نتیجه نرسید، ابراز تأثر عمیق کرد.

این اتحادیه در بیانیه‌ای ضمن ابراز همدردی با خانواده و دوستان نوید افکاری، خبر اعدام او را «ویران‌کننده» توصیف کرد و گفت جامعه کشتی سوگوار مرگ او است.

شاهزاده علی الحسین از مقام‌های ارشد فوتبال اردن در پیامی در توئیتر نوشت: «مطلع شدیم که نوید بدون یک دادگاه منصفانه و علنی در ایران به قتل رسیده است.»

وی در ادامه از فیفا و المپیک و نهادهای بین المللی ورزشی دیگر خواست ایران را، تا زمانی که به رعایت حقوق بنیادین انسانی تن ندهد، از هر رقابت بین‌المللی محروم کنند.

حساب توئیتری «گلوبال اتلیت» (قهرمان جهانی) هم خواستار همبستگی ورزشکاران در درخواست از کمیته بین المللی المپیک و اتحادیه جهانی کشتی برای اعمال مجازات‌های فوری بر ایران و اخراج ایران از ورزش جهان بابت این «اعدام وحشیانه» شد.

نهادهای حقوق بشری می‌‌گویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمی‌کند و بعضا افرادی بی‌گناه محاکمه و حتی اعدام شده‌‌اند. برای نمونه جمهوری اسلامی در دهه شصت هزاران نفر را که محکومیت زندان داشتند، اعدام کرد.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم ایران، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بر هم زدن ثبات در خاورمیانه می‌کند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.