آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از چهاردهم تا پانزدهم اردیبهشت، ۱۵ هزار و ۸۷۲ جدید مبتلا به کرونا شناسایی شده است و ۳۴۹ بیمار جان خود از دست دادند.
به این ترتیب، بنا بر آمار رسمی مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۷۳ هزار و ۵۶۸ نفررسید.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
ادامه موج چهارم حداقل تا یک ماه دیگر
در حالی که مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا از روند کاهش کرونا در ۱۵ استان خبر داده است، نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا تهران، میگوید با توجه به آنچه مشاهده میشود، موج چهارم «حداقل تا یک ماه دیگر» ادامه خواهد داشت.
در حال حاضر، شمار مناطق قرمز (پرخطر) به ۱۰۲ شهر کاهش پیدا کرده است. در عین حال، ۲۳۵ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند و شمار شهرهای آبی (کم خطر) به صفر رسیده است.
ورود نوع هندی ویروس کرونا در ایران
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران از پیدا شدن ۳ مورد ابتلا به گونه جهشیافتهای که نخستین بار در هند مشاهده شد در میان هندی تبارهای استان قم خبر داد.
آقای نمکی همچنین گفت پس از تأیید دو مورد در یزد، دستکم ۱۰ مورد ابتلا به ویروسی که ترکیبی از نوع هندی و گونهای است که در کالیفرنیا مشاهده شده در آذربایجان غربی تأیید شده است.
چندی پیش سعید کشمیری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، از مثبت شدن تست کرونای ۹ نفر از ۲۰ اتباع هندی و پاکستانی که وارد استان بوشهر شده بودند خبر داد. اما بعدا معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی استان بوشهر گفت، تست کرونای سه نفر تبعه هندی که با پرواز ماهان از کشور هندوستان به دبی کشور امارات عربی و از آن جا به تهران پرواز داشتهاند و چهار شهروند هندی دیگر که با اتوبوس از مقصد شیراز به بوشهر آمده بودند منفی بود و ابتلای آنها به ویروس در بوشهر رخ داد.
همچنین ببینید: ویروس کرونای جهشیافته هندی چیست و چرا ورود آن به ایران نگرانکننده است؟فروش بلیت کشورهای ممنوع «بلامانع» شد
در حالی که ستاد ملی کرونا پرواز «به» و «از» ۱۵ کشور از جمله هند، پاکستان، آفریقای جنوبی و برزیل را ممنوع کرده بود، خبرگزاری ایسنا گزارش داد که انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی طی بخشنامهای فروش بلیت و خدمات سفر به این کشورها را «بدون مانع» اعلام کرده است.
چندی پیش، با افزایش نگرانیها از پخش ویروس جهشیافته هندی در ایران، پروازها به هند و پاکستان با تأخیری چند روزه متوقف شد و همزمان خبرهایی از ادامه فروش بلیت پروازهای غیرمستقیم به این کشورها و فروش بلیت با قیمتهای نجومی در سایتهای اینترنتی منتشر شد.
وزیر بهداشت در این رابطه گفت: «مکاتباتی برای منع ورود و خروج موارد از برخی کشورهای همسایه کرده بودم که به هر دلیل، مسائل دنبال نشد.»
صفهای طولانی سالمندان برای واکسیناسیون
مقامات بهداشتی ایران از واکسینه شدن نیمی از جمعیت بالای هشتاد سال کشور خبر دادهاند.
با این حال هنوز ابهامات پیرامون شیوه ثبتنام و دریافت واکسن برطرف نشده است و تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، از صفهای طولانی و ازدحام مقابل مراکز واکسیناسیون خبر میدهند. تعدادی از کاربران توییتر نیز میگویند پس از انتظار طولانی، به آنها گفته شده واکسن موجود نیست.
روز گذشته وزیر بهداشت ایران در نامهای به رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور خواست تا افراد بالای ۸۰ سال که مطلع نبوده اند و بدون هماهنگی به مراکز واکسیناسیون مراجعه میکنند واکسن تزریق شود.