وزارت بهداشت ایران از ۱۴ مرداد تا ۱۵ مرداد ، ۳۴ هزار و ۹۱۳ مورد جدید ابتلا در کشور را تأیید کرد که ۴ هزار و ۳۸۱ نفر از آنها بستری شدند.
همچنین بر اساس آمار این وزرتخانه، در این ۲۴ ساعت ۴۵٨ نفر دیگر جان خود را از دست دادند.
ایران در آمار رسمی خود، بالاترین میزان مرگ روزانه را از آغاز شیوع ویروس کرونا در روز پنجم اردیبهشت با ۴۹۶ مورد مرگ ثبت کرده است.
وزارت بهداشت ایران آمار تفکیکی ارائه نمیدهد و بسیاری معتقدند آمار واقعی به مراتب بالاتر از آن چیزی است که اعلام میشود و حتی ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت نیز این موضوع را تأیید کرده است.
- تعطیلی که «یک ریال» ارزش نداشت
علیرضا زالی، رییس ستاد کرونا در تهران گفت درخواست تعطیلی دو هفتهای رد شد چون «اهمیت این موضوع درک نشده است.»
آقای زالی گفت در تعطیلی مؤثر به جز مشاغل بسیار ضروری، همه باید تعطیل شوند و تعطیلی موقتی یا ناقص مؤثر نخواهد بود. رئیس ستاد کرونا تهران همچنین تأکید کرد که در تعطیلی سراسری مؤثر، حمل و نقل عمومی نیز باید تعطیل شود.
مسعود مردانی، فوق تخصص بیماریهای عفونی نیز در گفتگو با خبرگزاری «ایسنا» گفت اگر قرار باشد تعطیلی مانند تعطیلی شش روزه اخیر باشد « حتی یک ریال هم ارزش ندارد.»
آقای مردانی وضعیت بیمارستانها را «اسفناک» توصیف کرد و گفت «تخت خالی گیر نمیآید و با سختی پیدا میشود.»
دکتر مردانی همچنین خواست تا مراسم ماه محرم به صورت مجازی برگزار شود.
- صدور دستورالعمل برگزاری مراسم محرم به رغم هشدارها
حمید سوری، رئیس گروه واکنش سریع کووید-۱۹ وزارت بهداشت، نسبت به برپایی تجمعات ماه محرم هشدار داد.
او همچنین بر سرایتپذیری بالای گونه «دلتا» در فضای باز تأیید کرد و گفت: «با سادهانگاری و عدم رعایت پروتکلها قطعا با وضعیت وخیمی بعد از مراسمات محرم روبهرو خواهیم بود که هزینه زیادی به کشور تحمیل میکند.»
با این حال، ستاد ملی کرونا دستورالعملهایی را برای برگزاری مراسم ماه محرم منتشر کرد. بر اساس این رهنمود، تجمع در فضای باز با یک سوم ظرفیت و حداکثر دو ساعت آزاد است.
همچنین به ضرورت ضدعفونی کردن طبل و سنج اشاره شده و از برگزارکنندهها خواسته شده تا فاصله را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند.
پیشتر، محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، بر برگزاری مراسم ماه محرم در سطح کشور تأکید کرده بود.
خبرگزاری فارس به نقل از منصور ارضی، مداح نوشت: «هیأتها را نمیتوان تعطیل کرد زیرا فعالیت آنها در گرو سلامت معنوی مردم است.»
او همچنین اعتراضات اخیر در سراسر کشور را به «سلامت معنوی» ربط داد.
- تداوم کمبود دارو و سرم
در حالی که ظرفیت بیمارستانهای سراسر کشور رو به تکمیل است، گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی به ویژه توییتر حاکی از هزینه بالای رمدسیویر برای بیماران و کمبود دارو و آمپول است.
در روزهای گذشته، پستهای متعددی در این رابطه منتشر شده است.
حیدر محمدی، مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، یکی از مهمترین دلایل کمبود سرم و دارو را « قطعی برق» دانسته است.
این مقام بهداشتی گفت: «در شرایط کرونا به هیچ وجه نباید برق کارخانجات داروسازی قطع شود.»
او همچنین از کمبود ماده اولیه بسته بندی سرم تزریقی خبر داد.
به گفته آقای محمدی، با واردات یک میلیون سرم از هند و ترکیه و تولید سرم تزریقی مخصوص تزریق رمدسیویر مشکل برطرف خواهد شد و از هفته آینده سرم در داروخانههای سرپایی توزیع خواهد شد.
همچنین ببینید: کرونا در ایران – رکوردشکنی آمار تلفات روزانه در پیک پنجم؛ رئیسی از مهار کرونا سخنی نگفت