ساعت ۲۳:۱۵
قطر در یک برنامه چهار مرحلهای، از روز چهاردهم ژوئن (۲۵ خرداد) محدودیتها برای مهار ویروس کرونا را کاهش میدهد. قطر روز دوشنبه، ۱۳۶۸ مورد جدید ابتلا و ۳ مورد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا ثبت کرد. شمار کل مبتلایان در این کشور به ۷۰ هزار و ۱۵۸ نفر رسید.
ساعت ۲۱:۴۵
سازمان بهداشت جهانی میگوید روز یکشنبه، هفتم ماه ژوئن (۱۸ خرداد)، بالاترین شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» را از گوشه و کنار دنیا دریافت کرده است. تدروس آدهانوم، دبیر کل این سازمان گفت بیش از ۱۳۶ هزار مورد ابتلا به این سازمان گزارش شده است که بالاترین رقم در یک روز بوده است.
ساعت ۲۰:۲۲
آفریقا در شبانهروز گذشته، ۶ هزار مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا را ثبت کرد. در کل، ۱۸۹ هزار و ۴۳۴ مورد ابتلا به «کووید-۱۹» در ۵۴ کشور آفریقایی مشاهده شده است.
ویروس کرونا تاکنون، ۵ هزار و ۱۷۵ قربانی در آفریقا گرفته است.
ساعت ۱۹:۳۰
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل ترمز کاهش محدودیتها را کشید. این تصمیم در پی شدت گرفتن شمار مبتلایان در کشور گرفته شد.سفر با قطار و بازگشایی سالنهای فرهنگی که برای روز چهاردهم ژوئن برنامهریزی شده بود فعلا و تا دستکم یک هفته بعد از این تاریخ متوقف میشود.
ساعت ۱۹:۱۲
پس از ۷۸ روز قرنطینه، نیویورک فاز نخست بازگشایی را آغاز میکند. کسبوکارهای غیرضروری که تا امروز تعطیل بودند میتوانند با رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیتهایی که برای پیشگیری از پخش ویروس اعمال شده است باز شوند. دفاتر، سالنهای آرایشی، موزهها و دیگر مکانهایی که مردم را در محیط سربسته قرار میدهند تا فاز بعدی بازگشایی تعطیل میمانند.
ساعت ۱۸:۴۲
یک مطالعه جدید که توسط پژوهشگران دانشگاه برکلی انجام شده است نشان میدهد تعطیلی کسبوکارهای غیرضروری در آمریکا و نگه داشتن مردم در خانه به مدت بیش از دو ماه، توانست این کشور را از داشتن ۵ میلیون مبتلا به ویروس کرونا نجات دهد. پژوهشگران تأکید کردهاند که زمان اعمال محدودیتها تأثیر زیادی بر عمق بحران در کشورها داشته است.
ساعت ۱۸:۳۰
سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا، قوانین سختگیرانهتری را برای ضدعفونی کردن مجدد ماسکهای تنفسی ساخت چین اعمال کرده است. آزمایشها نشان داده است این ماسکها در طراحی و عملکرد تفاوت دارند و از همین رو ضدعفونی آنها برای استفاده اضطراری توسط اعضای کادر درمانی از سوی این سازمان مورد بازنگری قرار گرفته است.
ساعت ۱۶:۰۶
در آمریکا، شمار کل مبتلایان به ویروس کرونا به مرز ۲ میلیون نفر نزدیک میشود.
از این تعداد، ۱۱۰ هزار نفر جان خود را در اثر ابتلا به «کووید-۱۹» از دست دادهاند. خبرگزاری رویترز تخمین زده است که ویروس کرونا در آمریکا از اول ماه ژوئن تاکنون، روزانه هزار نفر قربانی گرفته است. این رقم در ماه آوریل، ۲ هزار نفر در روز بود.
ساعت ۱۷:۰۹
دولت برزیل، انتشار آمار مربوط به ویروس کرونا را متوقف کرد.
دولت این کشور مدتهاست به پنهانکاری در مورد آمار واقعی متهم شده است و این اتهامات پس از توقف انتشار آمار و پاک شدن آنها از سایت رسمی دولت شدت گرفته است.
این سایت حالا تنها شمار مبتلایان در شبانهروز گذشته را گزارش میدهد.
برزیل در جمعیت ۲۱۰ میلیون نفری خود، حدود ۶۷۳ هزار ابتلا و ۳۵ هزار و ۹۳۰ مرگ ناشی از«کووید-۱۹» گزارش داده است.
ژائیر بولسونارو، رئیس جمهوری این کشور در توئیتی گفت که شمار کل مبتلایان بازتابدهنده شرایط واقعی در کشور نیست.
ساعت ۱۶:۳۳
فیلیپین میگوید تا زمانی که واکسن کرونا پیدا نشده، مدارس را بازگشایی نخواهند کرد.
وزیر آموزش و پرورش فیلیپین میگوید تطبیق سیستم آموزشی با شرایط کنونی چالشی بزرگ است اما این وزارتخانه متعهد است در دشوارترین شرایط، امکانات آموزشی را در اختیار همه قرار دهد.
قرار است در سال تحصیلی جدید، آموزگاران تدریس از راه دور و یا از طریق تلویزیون را از سر بگیرند اما میلیونها فیلیپینی که در فقر زندگی میکنند، ممکن است دسترسی به تلویزیون و یا اینترنت نداشته باشند.
ساعت ۱۳:۴۷
افغانستان، روز دوشنبه از ۵۷۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد و شمار کل مبتلایان در این کشور به۲۹ هزار و ۹۱۷ نفر رسید. ویروس کرونا تاکنون در این کشور ۳۶۹ قربانی گرفته است. از ۴۸ هزار و ۳۰۵ تست کرونا که تا امروز انجام شده است، ۴۴درصد جواب مثبت داشتهاند. کمیته بینالمللی نجات میگوید وزارت بهداشت افغانستان ظرفیت انجام ۲ هزار تست در روز را دارد در حالی که روزانه بین ۱۰ هزار تا ۲۰ هزار نمونه برای تست دریافت میکند.
ساعت ۷:۱۸
جیسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند، روز دوشنبه ۱۹ خردادماه گفت که این کشور شیوع ویروس کرونا را در داخل مرزهایش از بین برده و کلیه محدودیت های اعمال شده به جزء کنترل مرزها در نیوزیلند برداشته خواهد شد.
نخست وزیر نیوزیلند ابراز اطمینان کرده که «فعلا» انتقال یروس در این کشور از بین رفته است. همچنین وزارت بهداشت نیوزلند اعلام کرد که برای اولین بار از زمان شیوع کرونا در این کشور هیچ مورد ابتلا به کرونایی وجود نداشته است.
شمار مبتلایان به کرونا در نیوزیلند هزار و ۵۱۵ نفر و آمار مرگ ناشی از این ویروس ۲۲ نفر گزارش شده است.
ساعت ۶:۵۴
براساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، با شناسایی ۲هزار و ۴۳ مبتلای دیگر به کرونا، شمار ابتلا به کووید ۱۹ به ۱۷۳هزارو۸۳۲ نفر رسید.
بنابر این گزارش در شبانهروز گذشته ۷۰ بیمار جانباختند و تا کنون شمار مرگ براثر این بیماری به ۸ هزار و ۳۵۱ نفر رسیده است. وضعیت خوزستان همچنان قرمز است و استانهای هرمزگان، کردستان، آذربایجان های شرقی و غربی، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، بوشهر و خراسان رضوی در وضعیت هشدار قرار دارند.
صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کردهاند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند بار آمار رسمی در ایران است.