اظهارات علی عسگری، رئیس سازمان صدا و سیما که گفته است جمهوری اسلامی مثل «سایر قدرتهای جهانی» که «اینترنت آمریکایی را برنمیتابند»، در پی راهاندازی اینترنت ملی است، با واکنش عمومی مردم و کارشناسان در فضای مجازی روبهرو شد.
علی عسگری، سهشنبه، هشتم تیر، در گفتوگویی تلویزیونی، با بیان این که «فقط کشورهای ضعیف و ناتوان در فناوری مجبورند تسلیم اینترنت آمریکایی شوند»، با نام بردن از کشورهای چین و روسیه، اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران به دنبال این است که مثل «قدرتهای بزرگ» اینترنت مستقل از آنچه او «اینترنت آمریکایی» خواند، داشته باشد.
ایده دستیابی به «اینترنت ملی» در سال ۱۳۸۴ از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد. پنج سال بعد، در سال ۱۳۸۹ این طرح به نام «شبکه ملی اطلاعات» به این عنوان که قرار است تا پایان سال ۱۳۹۵ کامل بشود، وارد قانون برنامه پنجم توسعه شد.
- واکنش کاربران در شبکههای مجازی
رسانهها و کاربران شبکههای مجازی نسبت به اظهارات رئیس صدا و سیما واکنش نشان دادهاند.
تجارتنیوز نوشته است: «گفته میشود ایران قرار است به چین نفت بدهد و در مقابل آن، چین به ایران کمک کند تا فضای مجازی را کنترل کند»
مجتبی حسینی، روزنامهنگار، تاکید کرده است که با سیمخاردار نمیشود از دسترسی آزاد به اطلاعات جلوگیری کرد.
حسین نقاشی نیز نوشته است: اینها به چه زبانی باید بگویند شعار «نه شرقی، نه غربی» را به «نه غربی» تقلیل دادهاند و «روسگرا» و «چینگرا» شدهاند؟
همچنین ببینید: جو بایدن برخورداری از اینترنت «باندپهن» را مثل آب و برق ضروری خواند