پارلمان اروپا در نشست روز پنجشنبه ۲۷ آذر ماه خود، با تصویب قطعنامهای، از نقض فاحش حقوق بشر در ایران به شدت انتقاد کرد و از جمهوری اسلامی خواست فورا به این اقدامات پایان دهد.
این قطعنامه با ۶۱۴ رای موافق، ۱۲ مخالف و ۶۳ ممتنع تصویب شد و به بازداشتهای خودسرانه، ارعاب و سرکوب منتقدان، اعترافات اجباری، اعدامها و نقض حقوق اقلیتها در ایران میپردازد.
پارلمان اروپا همچنین از حبس نسرین ستوده وکیل حقوق بشر ایرانی، اعدام روحالله زم مدیر کانال تلگرامی آمد نیوز و اعدام نوید افکاری کشتیگیر و از معترضان مرداد ۹۷ ایران شدیدا انتقاد کرده است.
همچنین ببینید: نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر، به زندان قرچک ورامین منتقل شد همچنین ببینید: گزارشگر ویژه سازمان ملل اقدام ایران در اعدام نوید افکاری را «نقض فاحش حق زندگی» دانست؛ انتقاد از تلاش برای خاموش کردن صدای معترضاناین قطعنامه همچنین از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواسته است برای جلوگیری از اعدام احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی-سوئدی زندانی در ایران، فورا اقدام کنند و به دیگر زندانیان دوتابعیتی در زندانهای جمهوری اسلامی نیز اشاره کرده است.
همچنین ببینید: همسر احمدرضا جلالی میگوید اجرای حکم اعدام این پزشک دوتابعیتی زندانی در ایران به تعویق افتاده استاین قطعنامه یک روز پس از قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران از سوی مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شد.
روحالله زم، فرزند محمدعلی زم روحانی شیعه و از مقامات سابق جمهوری اسلامی ایران، در فرانسه پناهنده شده بود، اما جمهوری اسلامی سال گذشته از بازداشت و انتقال او به ایران خبر داد و او را در پی صدور حکم اعدام از سوی قاضی تحت تحریم آمریکا، صلواتی به دار آویختند.
وزیر خارجه آمریکا ۲۴ آذر در توئیتی، اعدام روحالله زم را «ناعادلانه و وحشیانه» توصیف و آن را قویا محکوم کرد.
همچنین ببینید: مایک پمپئو از واکنش اروپا به اعدام روح الله زم در ایران استقبال کرد؛ واکنش برخی اعضای کنگره به این اعداموزارت خارجه آمریکا بارها و در موارد مختلف نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.
نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد نیز ۱۶ مهر امسال از نقض فاحش حقوق بشر در ایران، از جمله صدور حکم اعدام در دادگاههای ناعادلانه، ابراز نگرانی عمیق کرد.
کلی کرفت در سخنانی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل گفت که آمریکا همچنان از نقض فاحش حقوق بشر در ایران، از جمله احکام اعدام در پی برگزاری دادگاههای ناعادلانه و اعترافات اجباری از طریق اعمال شکنجه، به شدت نگران است.