مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: بیرون بردن ۶۰ هزار نفر از افغانستان تا پایان ماه اوت «غیرممکن» است

تصویر جوزپ بورل در جلسه مجازی شورای امور خارجی اتحادیه برای بررسی وضعیت افغانستان در بروکسل - ۲۶ مرداد ۱۴۰۰

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی در اتحادیه اروپا، شنبه ۳۰ مرداد، در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت، «از نظر ریاضی غیرممکن است» که ایالات متحده و متحدانش بتوانند ده‌ها هزار کارمند و خانواده افغان همیار کشورهای غربی را تا ۳۱ اوت (نهم شهریورماه) تخلیه کنند.

این تاریخی است که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، به عنوان روز پایان حضور نظامی کشورش پس از دو دهه در افغانستان اعلام کرده و تاکنون آن‌ را تغییر نداده است. رئیس جمهوری آمریکا اما روز جمعه در کاخ سفید احتمال تمدید آن را با بررسی شرایط در حال تحول کاملا رد نکرد.

بورل در گفت‌و‌گویی تلفنی با خبرگزاری فرانسه، با اشاره به تمهیدات شدید امنیتی آمریکا در فرودگاه کابل، آن را «مانعی برای افغانستانی‌های همیار اروپایی‌ها که تلاش دارند وارد فرودگاه شوند» دانست و افزود: «ما از آنها خواسته‌ایم که از خود قدری انعطاف نشان دهند.»

فرودگاه بین المللی حامد کرزی کابل دارای دو بخش غیرنظامی و نظامی است و برج مراقبت آن در اختیار نیروی نظامی آمریکا است. پنتاگون به دستور آقای بایدن برای انجام ماموریت تخلیه آمریکاییان و افغانستانی‌های همیار حدود شش هزار نیرو در آن فرودگاه مستقر کرده است.

آقای بورل ادامه داد که تاکنون رسماً مطلبی از آمریکایی‌ها مبنی بر تمدید حضورشان در افغانستان دریافت نکرده است، اما تغییر در تصمیم شان ناممکن نیست. آنها بنا دارند شصت هزار تن را از هم اکنون تا پایان ماه خارج کنند و این امر از نظر ریاضی ناممکن است.

بنا به گزارش خبرگزاری فرانسه، او این مطالب را در بازدید از یک پایگاه نظامی هوایی در اسپانیا که میزبان موقت افغانستانی‌های همیار کشورهای اروپایی که به این قاره منتقل شده اند بیان کرد.

او ادامه داد که صرفا خروج ۱۰۵ شهروند افغانستانی از مجموع ۴۰۰ فردی که برای نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان شاغل بودند محقق شده است و این آمار ناکافی است.

او در عین حال تاکید کرد که این دیدگاه به هیچ وجه نباید به منزله ناراحتی اتحادیه اروپا از سیاست ایالات متحده در قبال خارج کردن افغانستانی‌های همیار کشورهای غربی تلقی شود.

آقای بورل در روزهای اخیر با حضور در کمیته امور خارجی پارلمان اروپا از روند خارج کردن اتباع خارجی و افغانستانی‌های همیار کشورهای غربی انتقاد کرده بود.