جلسه وزرای خارجه اتحادیه اروپا که روز دوشنبه در بروکسل برگزار شد، تحریمهایی را در واکنش به شرایط چین، میانمار و روسیه تأیید کرد.
پس از نشان دادن چراغ سبز از سوی سفرا، ۲۷ کشور قرار است چهار مقام چینی و یک نهاد دولتی را به دلیل سرکوب اقلیتهای اویغور توسط پکن در لیست سیاه قرار دهند.
انتظار میرود این اقدام دیپلماتهای اروپا عصر دوشنبه به صورت رسمی رونمایی شود.
از زمان اعمال تحریم تسلیحاتی سال ۱۹۸۹ در پی سرکوب مخالفان حکومت در «میدان تیان آن من»، این نخستین باری است که بروکسل، پکن را برای نقض حقوق بشر هدف قرار میدهد.
وزارت امور خارجه چین هشدار داده که پکن به هرگونه مجازات در مورد اقداماتش در منطقه سین کیانگ غربی ، «با قاطعیت واکنش نشان خواهد داد.»
دیپلماتها میگویند این اقدامات بخشی از بسته تحریمهای حقوق بشری علیه ده ها نفر در روسیه ، کره شمالی ، اریتره ، سودان جنوبی و لیبی است.
این طرح که هدف قرار دادن ناقضان حقوق بشر توسط اتحادیه اروپا را تسهیل میکند، در ماه جاری با تحریم چهار مقام روسی برای بازداشت الکسی ناوالنی، منتقد کرملین کلید خورد.
به گفته دیپلماتهای اروپایی، تحریمهای جدید علیه روسیه، عوامل نقض حقوق بشر در منطقه چچن را– که توسط رمضان قدیرف، فرد مورد حمایت کرملین رهبری میشود- هدف قرار خواهد داد.
اتحادیه اروپا همچنین برای مسدود کردن داراییها و ممنوعیت ویزایی برای یازده مقام میانمار در پی کودتای ارتش و سرکوب معترضان اقدام خواهد کرد.
اهمیت ترکیه
در این میان، حضور ترکیه در نشست مهم خواهد بود چرا که کشورهای عضو اتحایده پس از افزایش تنشهای سال گذشته در شرق مدیترانه در تلاش برای بهبود روابط هستند.
بروکسل، از اقدامات رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه برای کاهش تنش و از سرگیری گفتگوها با یونان در مورد مرزهای مورد مناقشه دریای آنها استقبال کرده است.
اما هنوز نگرانیهای عمدهای در رابطه با آزادیهای داخلی وجود دارد به ویژه پس از آنکه اردوغان تصمیم گرفت پیمان جهانی «منع خشونت علیه زنان» را ترک کند و در فکر ممنوعیت فعالیت حزب «دموکراتیک خلقها»، حزب اصلی مخالف است.
همچنین ببینید: وزیر خارجه آمریکا چین را بابت رفتار با اویغورها، تبتیها و هنگکنگیها تحت فشار گذاشت