بخش انگلیسی صدای آمریکا - اخبار مربوط به واکسن کرونای شرکت داروسازی «جَنسِن»، در ظاهر، ناامید کننده بود.
این شرکت که بخشی از شرکت غول پیکر محصولات بهداشتی «جانسون اند جانسون» است، در تاریخ ۲۹ ژانویه اعلام کرد که واکسن آنها در برابر بیماری کووید۱۹ متوسط رو به شدید، ۶۶ درصد مؤثر است. این رقم در مقایسه با تاثیر ۹۵ درصدی واکسن «فایزر-بایو ان تک»، یا تاثیر ۹۴ درصدی واکسن «مدرنا» که از ازمایشهای بالینی آنها بدست آمده، میزان خیلی کمی است.
ناامیدترین داده از آفریقای جنوبی، جایی که سویه جدید ویروس کشنده کرونا به سرعت در حال شیوع است، می آید. بنا بر این داده، واکسن شرکت جنسن در آن کشور تنها ۵۷ درصد مؤثر بود.
نوع جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی اکنون به دهها، کشور از جمله ایالات متحده آمریکا، گسترش یافته است.
البته باید گفت که این آمار کلی مهمترین نکته در مورد اثر بخشی واکسن را بازتاب نمی دهد: این واکسن در واقع، در برابر وخیم ترین موارد کووید۱۹، بسیار مؤثر بوده است.
ماتای مامن، مدیر توسعه و تحقیقات شرکت داروسازی جنسن در یک تماس تلفنی به خبرنگاران گفت: «حتی یک نفر [مبتلا] در آفریقای جنوبی … پایش به بیمارستان کشیده نشد.» وی افزود هیچکدام از مبتلایانی که با واکسن آنها واکسینه شده بودند، جانشان را از دست ندادند.
خبر دلگرم کننده ترین خبر این است که واکسن کرونای شرکت جنسن در مقابل انواع وخیم بیماری کووید۱۹، در تمام نقاطی که بر روی آن مطالعه شده، از آفریقای جنوبی گرفته تا آمریکای لاتین، تا ایالات متحده آمریکا، ۸۵ درصد مؤثر بوده است.
جنیفر نوتزو، کارشناس ارشد در مرکز ایمنی بهداشتی دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، گفت: «اگر این واکسن بتواند جلوی شدت بیماری و مرگ ناشی از آن را بگیرد، همچنان می تواند تغییردهنده شرایط باشد.»
وی افزود، تغییر از یک بیماری بالقوه کشنده به یک بیماری شبیه سرماخوردگی شدید، از میزان خطری که کووید۱۹می تواند داشته باشد، میکاهد.
همچنین ببینید: شرکت «جانسون» برای واکسن تکدُز خود از سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا درخواست مجوز کرد