با ادامه همهگیری جهانی کرونا دانشمندان در سراسر جهان سخت در تکاپو هستند و ساعتهای طولانی کار میکنند تا هر چه زودتر واکسنی مؤثر و بیخطر را تولید کنند.
به گزارش «ایبیسی نیوز»، در حال حاضر بیش از ۱۴۰ واکسن کاندیدای کووید۱۹ در دست آزمایشهای اولیه است و تنها ۱۸ تا از آنها به مرحله آزمایشهای بالینی، یعنی آزمایش بر روی انسان، رسیده است.
آزمایشهای واکسن معمولاً شامل سه مرحله است: فازهای ۱، ۲، و ۳. دو دوفاز اول معمولاً بر روی گروههای کوچکتری انجام میشود که بیشتر بر روی فعالیتهای بیولوژیکی واکسن و بیخطر بودن آن است، و اصولاً بین ۵۰ تا تا چند صد نفر داوطلب نیاز دارد.
به خاطر کوچک بودن گروههایی که واکسن روی آنها امتحان میشود، برای شرکتهای داروسازی آزمایش در این دو مرحله آسانتر است.
ولی آزمایش بالینی فاز ۳ به مراتب مشکلتر است و به هزاران داوطلب نیاز دارد.
اکنون شرکتهای داروسازی مستقر در بریتانیا، کره جنوبی، و آلمان که همهگیری کرونا در آنها به نسبت تحت کنترل است، در نقاطی که همهگیری همچنان ادامه دارد، به دنبال داوطلب میگردند.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر تنها واکسن کاندیدای دانشگاه آکسفورند بریتانیا، رسماً وارد آزمایش بالینی فاز ۳ میشود.
شرکتهای داروسازی دیگر از جمله مدرنا، اینوویو، و فایزر که با شرکت «بایو ان تک» همکاری میکنند نیز آماده میشوند تا به زودی آزمایش بالینی فاز ۳ واکسن کووید۱۹ را آغاز کنند.
شرکت اینوویو به ایبیسی نیوز گفت از آن جایی که شمار مبتلایان به کووید۱۹ در آمریکا رو به افزایش است، آزمایش فاز ۳ واکسن خود را تنها در این کشور انجام خواهد داد.
ولی، واکسن کووید۱۹ دانشگاه آکسفورد، نه تنها در خود کشور بریتانیا، بلکه در آفریقای جنوبی، آمریکا، برزیل، و هند - که بیشترین موارد ابتلا در جهان را دارند - مورد آزمایش فاز۳ قرار خواهد گرفت.