جمیل بایک، معروف به جمعه، یکی از اعضای مؤسس حزب کارگران کردستان، پ.ک.ک، در گفتگویی اختصاصی با روزنامه بریتانیایی گاردین از مقرش در کوههای قندیل، خواستار حفظ یکپارچگی عراق به عنوان شرط اصلی موفقیت در مبارزه با گروه داعش شد.
به گفته او در صورت تجزیه عراق، نتایج بسیار خطرناکی را از سوی گروه «فاشیستی» داعش برای عراق میتوان متصور شد، و در ادامه میافزاید «شیعیان، اهل سنت و کردها بعد از غلبه بر داعش است که میتوانند از راه گفتگو، اختلافات خود را حل و فصل کنند.»
این عضو برجسته پ.ک.ک همچنین ابراز امیدواری کرد که همکاری حزب کارگران کردستان با نیروهای ائتلاف بینالمللی به رهبری ایالات متحده، منجر شود کشورهای غربی اقدام به خارج کردن این حزب از فهرست سازمانهای تروریستی کنند.
حزب کارگران کردستان از سال ۱۹۸۴ میلادی (۱۳۶۳ خورشیدی) به شکل مسلحانه حملات خود را علیه آنکارا، به امید تشکیل کشور ویژه کردهای ترکیه، آغاز کرد. اما از یک سال پیش عبدالله اوجالان، رهبر زندانی پ.ک.ک. از هم حزبیهایش خواست که سلاح بر زمین بگذارند، چرا که مذاکراتی را با دولت آغاز کرده بود.
به نوشته گاردین، اگر چه آینده گفتگوها مبهم است، اما به دنبال افزایش تحرکات و قدرت داعش، پ.ک.ک به کمک به پیشمرگههای کرد عراق شتافت. در سوریه نیز حزب کارگران کردستان اقدام به آموزش کردهایی که علیه دولت بشار اسد میجنگند نمود.
آقای بایک در ادامه گفتگوی اختصاصی خود با روزنامه اردین میگوید «ائتلاف بینالمللی از طریق واسطه با پ.ک.ک گفتگوهای پشت پردهای داشته و برای این که نتیجه بهتری در جنگ با داعش کسب کند، ائتلاف باید روابط خود با گروههای کرد در عراق و سوریه را بهبود بخشد.»
وی با بیان این که روابط حزب کارگران کردستان با دولت ترکیه هنوز هم خصومتآمیز است، دولت رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه را به کمک به گروه داعش، با هدف نابود کردن تشکیلات نوپای اقلیم خودمختار کردستان عراق، متهم کرد.
به باور او دلیل این امر آن است که در صورت ماندگاری و اعتلای این اقلیم دیگر کردها بویژه ساکنین ترکیه به دنبال الگو برداری از این اقلیم متمایل خواهند شد.
این عضو برجسته حزب کارگران کردستان در ادامه با اشاره به این که ابوبکر البغدادی خود را خلیفه مسلمین خوانده است، ادعا کرد اردوغان نیز به همان صورت به دنبال احیای خلافت عثمانی، که زمانی بر اهل سنت در خاورمیانه حکمرانی میکرد، است .