جان کری: پرسش هایی در مورد توافق اپوزیسیون سوریه در ریاض وجود دارد

وزیر خارجه آمریکا با انتشار بیانیه ای از نتیجه نشست ریاض استقبال کرد

جان کری وزیر خارجه آمریکا روز جمعه گفت هنوز پرسش ها و مسائلی در مورد توافق گروه های اپوزیسیون سوری در ریاض بر سر مذاکره با دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه مطرح است که باید به آنها پاسخ داده شود.

با این حال او تاکید کرد که اطمینان دارد می توان مشکلات باقی مانده را حل و فصل کرد.

حدود ۱۰۰ عضو گروه های مسلح و سیاسی مخالف بشار اسد در نشستی دو روزه در ریاض شرکت کردند و توانستند برای مذاکره با دولت بشار اسد به توافق برسند. این نشست روز پنجشنبه پایان یافت.

جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز نتایج نشست گروه های اپوزیسیون سوری در ریاض را اولین گام قطعی در آغاز فرآیند گذار سیاسی دانست.

از سوی دیگر، مسکو، هم پیمان مهم دمشق، از اینکه مخالفان اسد در نشست خود خواستار برکناری وی از قدرت در آغاز مرحله گذار شدند، به شدت انتقاد کرد.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت آینده اسد را باید مردم سوریه تعیین کنند. او اما گفت دیدگاه های کشورهای درگیر بحران سوریه، درباره اینکه کدام گروه مخالف معتدل و کدام گروه ترویستی است، نزدیکتر شده است.

جان کری پیشتر گفته بود که با توجه به نتایج نشست گروه های اپوزیسیون سوری در ریاض، کنفرانس صلح سوریه در ۲۷ آذرماه در نیویورک برگزار خواهد شد.

نشست آمریکا، روسیه و سازمان ملل در ژنو

در همین حال روز جمعه در ژنو، نمایندگان ایالات متحده، روسیه، با استفان دی میستورا نماینده سازمان ملل متحد در مورد وضعیت سوریه در ژنو به گفتگو نشستند.

پیشتر وزیر خارجه عربستان عادل الجبیر نیز روز پنجشنبه بار دیگر نقش ایران را در بحران سوریه و دیگر مسائل منطقه ای "منفی" عنوان کرد.

حسین امیر عبدالهیان، معاون وزیر خارجه ایران در واکنش به گفته های الجبیر گفت: "نشست ریاض مورد تایید ما نیست ... زیرا برخی گروه‌های تروریستی مرتبط با داعش در این نشست حضور یافتند."

پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران

همچنین فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران اخیرا گفت احتمال دارد نیروی زمینی و هوایی ایران در سوریه و عراق حضور یابند.

تهران و روسیه حامیان سرسخت اسد هستند. نیروهای مسلح دو کشور در سطوح مختلفی در حال جنگ به نفع حکومت وی هستند.

بحران سوریه حدود پنج سال پیش ابتدا به عنوان اعتراض به حکومت آغاز شد، اما به جنگ داخلی تمام عیار تبدیل شد که بیش از ۲۵۰ هزار کشته و میلیون ها آواره بر جا گذاشته است.