جهان، تحت رهبری آمریکا داعش را شکست خواهد داد

یادداشت جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در روزنامه بوستون گلوب:

ایالات متحده سالیان متمادی است که با تهدید یک گروه قاتل تروریستی تحریف کننده یکی از بزرگترین ادیان جهان روبروست. ما همواره به هدف های القاعده و دیگر گروههای وابسته به آن، بی امان ضربه زده ایم. اما جهان اکنون با تهدیدی منحصر به فرد به نام دولت اسلامی در عراق و شام، یا داعش، مواجه است.

این گروه از خشونت، تهدید و ارعاب و نسل کشی برای تحمیل اراده خود بر پهنه گسترده ای از عراق و سوریه بهره برده است.

قلمروی کنونی دولت خود خوانده اسلامی بیش از قلمرویی است که القاعده در کنترل داشت، و این بدین معنی است که گروه داعش با دسترسی به پول در مقیاسی بی سابقه‌، برای اجرای آشفتگی‌هایش، توانمندتر است.

با رهبری آمریکا، جهان، یکپارچه نشان داد که به این جنایتکاران اجازه نخواهد داد با ایجاد تفرقه بین ما دیدگاههای پوچ خود را بر مردم بی دفاع از هر نژاد، مذهب، و ملیت، تحمیل کنند.

روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامه ای را در محکومیت اقدامات بی شرمانه و خلاف دولت اسلامی در عراق و شام تصویب کرد.

هم اکنون درعرصه بین المللی بحثی گسترده جریان دارد که معنای نابود کردن دولت اسلامی چیست؟ اینکه ائتلاف علیه داعش به چه اندازه کارآمد و انعطاف پذیر باشد، و اینکه استراتژی مبارزه با این گروه در ماههای آینده چه مسیری به خود بگیرد.

در آمریکا، من درک می کنم که آمریکائیان از مشارکت کشورشان در منطقه متشنج خاورمیانه خسته شده‌اند

مردم حق دارند که سئوالات مشکلی را در این زمینه طرح کنند و ما موظفیم که به آنها پاسخ بدهیم.

بگذارید، ابتدا بگویم که این مبارزه، درگیری بین تمدنها نیست، زیرا جوامع مسلمان همواره اقدامات این گروه افراطی را محکوم و تقبیح کرده اند، و علمای مسلمان خشونت وحشیانه این گروه را تحریف و ایجاد بدعت در اسلام خوانده‌اند.

شیعیان و سنی‌ها در مبارزه با این گروه مشارکت دارند. ائتلاف شکل گرفته، نمایانگر پاسخی بی سابقه علیه این گروه است که در مشارکت پنج کشور عرب در ضربه زدن به مواضع این گروه در سوریه مشهود است.

اما این فقط ابتدای راه است.

هر کشوری می تواند در مبارزه با این گروه نقشی ایفا کند، از کمک به خشکاندن مسیرهای راهیابی منابع مالی به این گروه، تا جلوگیری از پیوستن جنگجویان خارجی به داعش، و کمکهای انساندوستانه به قربانیان آن.

باید بگویم که حملات آمریکا علیه پیکار جویان داعش، مقدمه ای برای آغاز یک جنگ زمینی جدید با شرکت نیروهای آمریکایی در خاورمیانه نیست، و پرزیدنت اوباما بارها این موضوع را متذکر شده است.

حملات علیه پیکار جویان داعش به هیچ وجه نباید به عنوان کمک به حکومت بشار اسد در سوریه تلقی شود. ما با رژیم اسد همسو نیستیم، در حقیقیت حکومت وی بمانند آهن ربایی است که جنگجویان خارجی را از دهها کشور به آن منطقه جذب کرده است. رژیم اسد سالهاست که مشروعیت خود را از دست داده است.

ما هم اکنون در حال تجهیز و آموزش نیروهای منتخب از اپوزیسیون سوریه هستیم تا همزمان بتوانند با داعش و حکومت اسد مبارزه کنند. با تضعیف نیروهای داعش، و با آموزش و تجهیز نیروهای معتدل می‌توانیم به شرایطی امیدوار باشیم که به حل و فصل و پایان این مبارزه برسیم.

اقدام نظامی یکی از مولفه‌های کلیدی این عملیات است. اما همانگونه که رئیس جمهوری گفتند ما در این جنگ تنها نیستیم، نیروهای عراقی و کرد هم اکنون در جنگ زمینی با این گروه هستند و طی ماههای آینده با تجهیز و آموزش و مشاوره نیروهای معتدل سوری، جنگ در آن منطقه ابعاد دیگری به خود می‌گیرد.

مبارزه با شرارت گروه داعش کاری نیست که به تنهایی از عهده عراق و یا کشورهای منطقه برآید. ما با یک تهدید مشترک روبر هستیم که نیازمند یک پاسخ هماهنگ است.

با اقدام مشترک در سایه اهداف شفاف و اراده‌ای آهنین می‌توانیم از بی گناهان حمایت کنیم، خطر را محصور و محدود سازیم و نشان دهیم که تفکرات ما بسیار قویتر از باورهای منحرفی است که با زور تفنگ تحمیل می شود.

دولت خود خوانده اسلامی نفرت انگیز است، اما قادر مطلق نیست، بنابراین شکست پذیر است.