هشدار لاریجانی: قوه قضاییه وارد عمل می شود

صادق لاریجانی در حملاتی آمرانه و بیسابقه به دولت حسن روحانی اخطار کرد که «با ادامه این رویه، قوه قضائیه وارد عمل خواهد شد.»

در واکنشی تند و بیسابقه به تحولات اخیر در تهران، از جمله دیدار کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با شماری از ناراضیان و دگراندیشان در سفارت اتریش در ایران، صادق اردشیر آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی به دولت حسن روحانی تاخته و تهدید کرده است که «اگر بناست چنین روندی ادامه یابد قوه قضاییه وارد عمل می شود.»

این روحانی پنجاه و چهار ساله متولد نجف، با لحنی که معمولاً رهبر جمهوری اسلامی از آن بهره می گیرد، دیدار کاترین اشتون را با کسانی که بگفته او از «فتنه گران» اند، «دهن کجی به نظام» خوانده و پرسیده است:
«در کجای دنیا اجازه می‌دهند یک خارجی با هر کسی دیدار کند؟ مگر کشور در و پیکر ندارد؟ در کجای دنیا اجازه می‌دهند یک خارجی بیاید و هر جا دلش خواست برود و با هر کسی دیدار کند؛ مگر کشور در و پیکر ندارد؟»

به گزارش خبرنگار قضایی فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، صادق اردشیر آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در جلسه امروز [چهارشنبه] مسوولان عالی قضایی، با اشاره به این گفته که « امور فرهنگی را نمی‌توان با شمشیر و سرنیزه پیش برد»، آن را با برخورد شدید و قاطع با کسانی از «اهل فرهنگ» که بگفته او «بر خلاف موازین اسلام و انقلاب و ارزش‌های جامعه حرکت می‌کنند» در تضاد ندانست.

رئیس قوه قضائیه ، در نقد برنامه فرهنگی قوه مجریه جمهوری اسلامی، نیز یادآور شد: «گاهی ابراز می‌شود که امور فرهنگی را باید به اهل فرهنگ سپرد که البته حرف درستی است اما این موضوع منافاتی با برخورد و مقابله با کسانی از اهل فرهنگ ندارد.»

رئیس قوه قضاییه با دادن رهنمود به قوه مجریه، گفت که همه از جمله وزارت ارشاد باید به وظیفه و مسئولیت‌های خود عمل کنند و نگذارند ارزش های اسلامی زیر بار نقد برود.
اشاره آیت الله لاریجانی به مطلبی در روزنامه آسمان است که در آن، با نگاهی به نخستین ماه های پس از پیروزی انقلاب، از قول جبهه ملی ایران، با قانون شرعی قصاص صریحاً مخالفت شده بود. همین نکته، همراه نکات ریز و درشتی که اصولگرایان بر ضد این نشریه گردآورده بودند، به توقیف این روزنامه نوپا انجامید.

توقیف این روزنامه با انتقاد تند مجامع بین المللی مدافع آزادی بیان و عقیده روبرو شد. همزمان، دست اندرکاران رسانه های گروهی در ایران گفتند که توقیف یک نشریه و از کار بیکار کردن صدها تن، صرفاً بدلیل چاپ سهوی یک مطلب نابجا منصفانه نیست.

بگفته آنها، اگر نشریه ای تخلفی می کند، تمام کارکنانش را که نباید از نان خوردن انداخت، و چنین کاری مانند بستن یک کارخانه نوشابه سازی است که در یکی از بطری های محصول آن، مثلاً خرده شن پیدا شده باشد.

با این حال، بنظر می رسد که جناح معروف به اصولگرا که در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی در تابستان گذشته نتوانست کرسی مهمترین مقام اجرائی ایران را برای خود نگاه دارد، روز به روز بر شدت حملاتش به دولت حسن روحانی، بخصوص در زمینه سیاست های فرهنگی و هنری، می افزاید.

صادق آملی لاریجانی، در همین زمینه به ملامت قوه مجریه جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: «متأسفانه شاهدیم که مجموعه آثار نویسنده‌ای منتشر می‌شود که محتوای آن ترویج بی‌بند و باری است؛ سوال این است که چرا باید اجازه انتشار چنین کتاب‌هایی داده شود؟»

رئیس قوه قضاییه، از این نویسنده و کتاب مورد نظرش نام نبرد اما از این هم فراتر رفت و علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را مستقیماً مخاطب خود قرار داد، و گفت: «شما در جمهوری اسلامی تنفس می‌کنید و معیارهای قانون اساسی در این نظام برای همه الزام آور است.»

صادق آملی لاریجانی بی درنگ بار دیگر تهدید کرد که اگر وزارت ارشاد به وظایفش عمل نکند، «دستگاه قضایی به وظایف قانونی خود عمل خواهد کرد.»

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از گفته هایش، به سفر اخیر کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران بیشتر پرداخت، و گفت: «تماس با برخی فتنه‌گران در سفر اخیر و اظهارنظرهای بعد از این سفر دهن کجی به نظام بود؛ البته ما از دیدار و گفتگو هراسی نداریم ولی رفتارهای اخیر عجیب بود چرا که مسئولان وزارت امورخارجه اعلام کرده اند از برخی دیدارهای صورت گرفته مطلع نبوده‌اند و بر اساس پاره‌ای گزارش‌ها خانم اشتون گفته است شرط تحقق این سفر دیدارهایی با محوریت حقوق بشر بوده است.»

آقای لاریجانی «توافق بر سر انجام گرفتن این سفر به شرط برخی دیدارهای صورت گرفته خارج از عرف دیپلماتیک» را مصیبت، و «مطلع نبودن از چنین دیدارهایی» را «مصیبتی بزرگتر دانست».

اشاره آقای لاریجانی به دیداریست که کاترین اشتون در سفارت اتریش در تهران، با شماری از ناراضیان سیاسی و دگراندیشان ایرانی داشت. یکی از این دیدارکنندگان با کاترین اشتون، گوهر عشقی، مادر سالخورده ستار بهشتی کارگر وبلاگنویسی است که به دلیل اعتراضاتش در دنیای مجازی اینترنت به جمهوری اسلامی، به زندان افتاد، و در همان جا، بگفته نزدیکانش، کشته شد.

رسانه های اصولگرای جمهوری اسلامی عکس خانم گوهر عشقی در کنار خانم اشتون را سانسور و حذف، و آنگاه چاپ کردند.

این دیدار که خشم اصولگرایان را برانگیخته است در سفارتخانه اتریش در تهران، یعنی در محلی انجام گرفت که از دیدگاه دیپلماتیک، خاک اتریش محسوب می شود.

آیت الله آملی لاریجانی در گفته های روز گذشته اش، به مسائل خارجی نیز پرداخت و گفته های اخیر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و بان گی مون، دبیر کل سازمان ملل در انتقاد از نقض حقوق بشر در ایران را «دروغی بزرگ» دانست.

این نخستین باری بود که یکی از روسای قوه قضاییه جمهوری اسلامی با چنین لحن تند و آمرانه ای درباره طیفی از مسائلی حرف می زد که عمدتاً مربوط به قوه مجریه جمهوری اسلامی می شود.