کارشناسان و متخصصان در تمامی طیفهای سیاسی در واشنگتن پس از آن که رژیم ایران تهدید کرد اندیشکده سرشناس را برای موضع سختگیرانهاش در قبال جمهوری اسلامی هدف قرار میدهد، حمایت خود را از «بنیاد دفاع از دمکراسیها» - به اختصار افدیدی - اعلام کردند.
به گزارش روزنامه جروزالم پست، مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز یکشنبه سوم شهریور ماه در توئیتر نوشت: «رژیم قانونشکن ایران اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسیها را تهدید کرده است. ایالات متحده تهدیدهای رژیم جمهوری اسلامی را جدی تلقی میکند. ما [رژیم] ایران را برای به خطر انداختن ایمنی هر شهروند آمریکایی، مسئول میدانیم.»
وزارت خارجه آمریکا همچنین بیانیهای تحت عنوان «دیپلماتهای ایرانی در خدمت تروریسم» منتشر کرد که میگوید «وزارت امور خارجه ایران به سرویس امنیتی خود دستور داده است یک اندیشکده آمریکا را هدف قرار دهد. این اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسیها است که امروز بیش از هر زمان دیگری فعالیت هایش در افشای عملیات تروریستی رژیم ایران با ارزش است.»
شارون نظریان، معاون ارشد رییس امور بین المللی اتحادیه ضدافترا (اِیدیال)، در توئیتی نوشت: «من می توانم احساس جامعه آمریکاییان ایرانیتبار که از تبهکاری جمهوری اسلامی ایران رنج بردهاند را بازگو کرده و بگویم: امروز ما همه افدیدی [بنیاد دفاع از دموکراسیها] هستیم.»
خانم نظریان همچنین در گفتوگویی اختصاصی با صدای آمریکا گفت: «چنین تهدیدی علیه یک اندیشکده تحقیقی آمریکایی غیرقابل قبول است. من بسیار خرسند شدم که دیدم شمار زیادی از سیاستمداران و اندیشکدهها از تمامی طیفها و فارغ از این که موافق و یا مخالف اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسیها هستند، یکصدا از آن حمایت کرده و تهدید جمهوری اسلامی را محکوم کردند.»
وی افزود: «به همین خاطر بود که من گفتم در چنین مواقعی همه ما به عنوان آمریکاییان باید کنار هم بایستیم و وقتی هر بخشی از جامعه ما با تهدید روبرو شود، باید همه با هم یکصدا ایستاده و آن را محکوم کنیم.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
وزارت خارجه ایران روز شنبه دوم شهریور ماه در بیانیهای «بنیاد دفاع از دموکراسیها» و مارک دوبوویتز، مدیر عامل اجرایی آن، را به این بهانه که این بنیاد در طراحی تحریم ها علیه جمهوری اسلامی نقش داشته است، تهدید کرد.
در واکنش، دنیس راس، از مقامات سابق وزارت خارجه ایالات متحده، در توییتی نوشت: «این که جمهوری اسلامی، یک اندیشکده، یعنی بنیاد دفاع از دموکراسیها را تهدید میکند، باور نکردنی است.» او می گوید: «حتی آنهایی که در قبال رژیم ایران بارها تدافعی بودهاند باید به این اقدام واکنش نشان دهند و به صراحت بگویند که اقدامی غیر قابل تحمل است و اگر ایران به هر شکلی در اجرای این تهدید اقدامی انجام دهد، انزوای کامل ایران توجیه پذیر خواهد بود.»
ایلان گولدنبرگ، مدیر امنیت خاورمیانه در مرکز برای امنیت آمریکایی جدید در توییتی نوشت که اگر چه همیشه با دیدگاه های بنیاد دفاع از دمکراسی ها موافق نیست، اما «تهدید شدن یک اندیشکده آمریکایی از سوی حکومت ایران کاملا غیر قابل قبول است.»
جاناتان گرینبلات، مدیر اجرایی اتحادیه ضدافترا، نیز در توئیتی نوشت: «تعجب برانگیز نیست که یک قدرت خارجی متخاصم مبلغ یهودستیزی، ضمن تامین منابع مالی تروریستها و سرکوب مردم خودش، به تهدید علیه شهروندان و سازمان های غیرانتفاعی آمریکایی متوسل شود. از این نفرت انگیزتر نمی شود.»
سناتور تام کاتن از ایالت آرکانزاس نیز در توئیتی نوشت: «شرورهایی که بر ایران حاکم هستند تا این حد نزول کرده اند که اندیشکده های واشنگتن و شهروندان خصوصی آمریکایی را تهدید می کنند. بنیاد دفاع از دموکراسی ها و رهبر و محققان آن از حمایت کامل کشورمان برخوردارند.»
سوزان مالونی از موسسه بروکینگز، مشاور سابق مقام های ارشد وزارت خارجه آمریکا، در این باره نوشت: «با توجه به خطرات و تهدید های امروز علیه یک سازمان غیرانتفاعی آمریکایی و کارکنانش، سازمان های علمی و تحقیقاتی باید به طور جدی در تعامل خود با موسسه های دولتی ایران بازنگری کنند.»
دان شپیرو، سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل، نیز در توئیتر نوشت: «چه با مواضع بنیاد دفاع از دموکراسیها درباره ایران یا هر موضوع دیگری موافق باشید یا نباشید (که خود من هم موافقم و هم مخالف) این نوع تهدید جنایتکارانه برای ارتکاب به خشونت علیه یک موسسه آمریکایی و کارکنان آن غیرقابل قبول است. هر کسی که به مقام های ایران دسترسی دارد باید این پیام را به آن ها برساند.»
منابع نزدیک به بنیاد دفاع از دموکراسیها به جروزالمپست گفتند که این اندیشکده تهدید مزبور را جدی تلقی کرده است و با مجریان قانون در تماس است. آنها افزودند که این اندیشکده قصد ندارد از تحقیقات خود و مواضعش در قبال جمهوری اسلامی عقبنشینی کند.