آمریکا حمله راکتی به محل اسکان اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در نزدیکی بغداد را محکوم کرد. جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا گفت "ایالات متحده آمریکا شدیدا حمله وحشیانه روز پنجشنبه توسط تروریستهای بی احساس به اردوگاه لیبرتی را که موجب قتل و مجروح شدن ساکنان آن اردوگاه شده، به شدت محکوم می کند."
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
آقای کری در بیانیه ای که پنجشنبه شب صادر کرد، همچنین گفت "فارغ از شرایط موجود، ایالات متحده قاطعانه با کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل همکاری می کند تا همه ساکنان کمپ آزادی را به محل امن و دایمی در خارج از عراق منتقل شوند."
اظهار نظر وزیر خارجه آمریکا بعد از حمله موشک روز پنجشنبه به اردوگاه لیبرتی صورت می گیرد. این اردوگاه در نزدیکی بغداد پایتخت عراق که محل اقامت اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران است، روز پنجشنبه هدف حمله موشکی قرار گرفت و دهها نفر کشته و زخمی شدند.
وزیر امورخارجه آمریکا پنجشنبه شب در بیانیه محکومیت حمله راکتی به اردوگاه لیبرتی در نزدیکی بغداد تاکید کرد "ما از کشورهای بیشتری برای کمک به این شرایط انسان دوستانه درخواست می کنیم تا ساکنان این اردوگاه را برای انتقال بپذیرند."
دهها موشک، دهها کشته
عراق می گوید در این حمله سه سرباز عراقی کشته و ۱۶ نفر زخمی شده اند.
از سوی دیگر مجاهدین خلق اعلام کرد تا بامداد جمعه هشت آبان، ۲۳ نفر از اعضای مجاهدین خلق بخاطر حملات موشکی کشته شده اند.
درباره میزان حجم حمله به این اردوگاه اختلاف نظر است. پلیس عراق می گوید به این اردوگاه ۱۶ موشک اصابت کرده اما شورای ملی مقاومت ایران (شاخه سیاسی سازمان مجاهدین خلق) در اطلاعیهای اعلام کرد که ۸۰ موشک از انواع مدلها به این اردوگاه اصابت کرده است.
فارغ از تعداد موشک ها، هنوز مشخص نیست که این حمله از سوی چه کسانی یا چه گروهی صورت گرفته است.
اقامتگاه مخالفان جمهوری اسلامی ایران
اردوگاه لیبرتی پیش از آن که محل اسکان اعضای این گروه عمده مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران شود، پادگان نظامی نیروهای آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد بود.
اعضای سازمان مجاهدین خلق پیش از انتقال به اردوگاه لیبرتی، از سال ۱۳۶۵ و در دوران صدام حسین دیکتاتور پیشین عراق، در مکان دیگری به نام اردوگاه اشرف در ۸۰ کیلومتری مرز ایران در استان دیاله ساکن بودند.
پس از سقوط صدام حسین در سال ۱۳۸۲ و با فشار ایران و برخی گروههای شیعه و کرد عراقی، دولت عراق و سازمان ملل متحد در سال ۱۳۸۹ توافق کردند مجاهدین را به اردوگاه دیگری منتقل و در نهایت مقدمات انتقال آنها به خارج از عراق را فراهم کنند.
انتقال اعضای سازمان مجاهدین خلق از اردوگاه اشرف به اردوگاه لیبرتی اواخر شهریور ماه ۱۳۹۱ به پایان رسید و از آن زمان تا کنون نیز بسیاری از آنها به کشورهای دیگر منتقل شده اند؛ اما برخی همچنان در اردوگاه آزادی هستند.