انجمن علمی روانپزشکان ایران از کمبود ۱۲ قلم داروی روانپزشکی خبر داد

آرشیو

رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران در نامه‌ای به معاون درمان وزارت بهداشت، از نیاز به ۱۲ قلم داروی اعصاب و روان که کمیاب یا نایاب شده‌اند، خبر داد.

در این نامه عنوان شده که ممکن است برخی داروهای روانپزشکی «سودآوری قابل توجهی» برای شرکت‌های دارویی نداشته باشند و آنها رغبتی برای تولید یا توزیع آنها نشان ندهند.

رئیس انجمن علمی روانپزشکان تأکید کرد که ادامه کمبود این داروها می‌تواند بر وخامت شرایط بیمار و خانواده‌هایشان بیفزاید و هزینه‌های سنگین‌تری را بر نظام سلامت تحمیل کند.

از جمله داروهایی که در بازار کمیاب یا نایاب شده‌اند، می‌توان به آمپول ۴ میلی‌گرمی لورازپام، و تمامی دزهای داروهای دوکسپین، نالتروکسون، کلومیپرامین و تیوریدازین اشاره کرد.

کمبود داروهای اعصاب و روان در ایران بارها خبرساز شده و همواره یک معضل بوده است. بسیاری از بیماران، به دلیل ممکن نبودن دسترسی به داروهای مورد نیاز خود، از درمان بازمی‌مانند و یا بیماری‌شان که به گفته رئیس انجمن علمی روانپزشکان «به خوبی تحت کنترل بود»، تشدید می‌شود.

بررسی‌هایی که در سال ۱۴۰۰ در ایران انجام شده است، نشان می‌دهد حدود ۳۰ درصد از مردم در معرض ابتلا و یا مبتلا به «نوعی اختلال روانشناختی» هستند.
پیشتر رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران گفته بود که شیوع این اختلالات در استان تهران ۳۷ درصد بوده است.

روزنامه «هم‌میهن» نیز شهریور ماه گذشته در گزارشی از افزایش مصرف داروهای اعصاب و روان به خصوص میان جوانان و زنان خبر داد و به نقل از کارشناسان این حوزه نوشت که از هر پنج نسخه ارجاع شده به داروخانه‌ها، یکی مربوط به داروهای ضدافسردگی، ضد استرس و خواب‌آور است.

کمبود دارو در ایران مختص به بیماری‌های مرتبط با اعصاب و روان نیست و یک مقام سازمان غذا و دارو ایران نیز روز جمعه ۲۲ دی، با اعلام این که میزان کمبود دارویی در ایران در آذر سال جاری ۹۹ قلم بوده است، گفت که علت کمبود ۳۱ قلم ناشی از تامین نشدن ارز برای واردات است.

محمد پیکانپور، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل این سازمان ، تاکید کرد که رفع این کمبودها تنها در حوزه اختیارات سازمان غذا و دارو نیست.

این مقام دولتی در شرایطی از کمبود ارز برای تامین دارو خبر داد که محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی، بارها مدعی تامین به موقع ارز برای این حوزه شده بود.

محمد پیکانپور اشاره کرد که پس از مدت‌ها فشار و پیگیری، بانک مرکزی هفته گذشته تنها ۲۰ میلیون دلار ارز تخصیص داد.