واحدهای تانک ارتش اسرائیل روز چهارشنبه هفتم شهریور در مرکز شهر خانیونس در جنوب نوار غزه پیشروی کردند.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۸ شهریور به نقل از برخی از ساکنان خانیونس نوشت که ارتش اسرائیل به ساکنان این منطقه دستور داده است برای حفظ امنیت خود محل زندگیشان را تخلیه کنند و به شرق خانیونس بروند.
رویترز به نقل از مقامات وزارت بهداشت غزه که کنترل آن در دست حماس است، نوشت که در پی حملات ارتش اسرائیل، دستکم ۳۴ تن در غزه، از جمله ۱۱ تن در خانیونس، کشته شدهاند.
مقامات این وزارتخانه میگویند که در نتیجه حملات اسرائیل به نوار غزه تاکنون بیش از ۴۰ هزار تن کشته شدهاند؛ اما از دادن آمار شبهنظامیان کشته شده خودداری میکنند. ارتش اسرائیل گفته است که هزاران تن از گردانهای حماس، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، در عملیاتش که پس از ۱۵ مهر سال گذشته آغاز شد، کشته شدهاند.
اسرائیل همچنین بارها تاکید کرده است که حماس از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.
جنگ در غزه پس از حمله تروریستی شبهنظامیان فلسطینی به اسرائیل در روز ۱۵ مهر سال گذشته آغاز شد. در پی این حمله دستکم ۱۲۰۰ تن که اکثر آنها غیرنظامی بودند، به دست شبهنظامیان حماس کشته شدند. آنها همچنین بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند و به غزه بردند.
همچنین ببینید: عملیات گسترده ارتش اسرائیل در کرانه باختری؛ دستکم ۹ فلسطینی کشته شدندعملیات گسترده ارتش اسرائیل در کرانه باختری
مقامات تشکیلات خودگردان فلسطینی اعلام کردند که در روز چهارشنبه هفتم شهریور، دستکم ۹ تن در عملیات گسترده نیروهای اسرائیلی با مشارکت هلیکوپترها و پهپادها به شهرهای «جنین» و «طولکرم» و چند منطقه دیگر در کرانه باختری کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این عملیات ارتش اسرائیل یکی از بزرگترین حملات این کشور طی ماههای اخیر در کرانه باختری به شمار میرود و در پی حملات کوچکتر هفتههای اخیر انجام شده است.
عملیات ارتش اسرائیل در کرانه باختری با هدف مواجهه با گروههای شبهنظامی فلسطینی از جمله حماس، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، انجام شده است.
رویترز نوشت که عملیات در کرانه باختری در شرایطی انجام شده است که نیروهای اسرائیلی با شبهنظامیان حماس در غزه درگیر هستند و با تشدید تنشها با حزبالله لبنان، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی در جنوب لبنان مواجه هستند.
پس از عملیات ارتش اسرائیل در غزه که با هدف نابودی حماس آغاز شد، حزبالله لبنان در حمایت از این گروه اقدام به پرتاب راکت به شمال اسرائیل کرد. این موضوع باعث درگیریهای مرزی شده است.
به نوشته رویترز، شاخههای مسلح سه گروه حماس، جهاد اسلامی، و فتح در بیانیههای جداگانهای عنوان کردند که شبهنظامیان آنها به خودروهای نظامی اسرائیل در سه منطقه کرانه باختری حمله کردهاند.
در همین حال، ناداو شوشانی، سخنگوی ارتش اسرائیل، گفت که عملیات روز چهارشنبه به دنبال افزایش شدید فعالیتهای شبهنظامیان در ماههای اخیر، با بیش از ۱۵۰ حمله شامل تیراندازی یا مواد منفجره از ناحیه طولکرم و جنین انجام شده است.
او گفت که بر اساس ارزیابی ارتش، «تهدید فوری» برای غیرنظامیان وجود دارد، و اشاره کرد که عملیات نیروهای اسرائیلی «بخشی از یک استراتژی گسترده با هدف خنثی کردن حملات» است.
ناداو شوشانی به خبرنگاران گفت: این تهدید تروریستی در کرانه باختری جدید نیست، «از دیروز آغاز نشده است و فردا نیز به پایان نمیرسد.»
وزیر خارجه اسرائیل، جمهوری اسلامی را متهم کرد که تهران با تامین مالی و تجهیز نظامی تروریستها و قاچاق تسلیحات از اردن در تلاش است تا یک جبهه تروریستی علیه اسرائیل در کرانه باختری بر اساس الگوی غزه و لبنان ایجاد کند.
در همین حال، یسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت که ارتش این کشور از سهشنبه شب ششم شهریور عملیات گستردهای را در اردوگاههای آوارگان در جنین و طولکرم برای «خنثی کردن زیرساختهای تروریستی اسلامی-ایرانی» که در آنجا مستقر هستند، آغاز کرده است.
آقای کاتز، جمهوری اسلامی را متهم کرد که تهران «با تامین مالی و تجهیز نظامی تروریستها و قاچاق تسلیحات از اردن در تلاش است تا یک جبهه تروریستی علیه اسرائیل در کرانه باختری بر اساس الگوی غزه و لبنان ایجاد کند.»
وزیر خارجه اسرائیل تاکید کرد که باید با «تهدید زیرساخت تروریستی در غزه، شامل تخلیه موقت ساکنان فلسطینی» مقابله کنیم و «گامهای ضروری بعدی» را برداریم.
او نوشت که این جنگ برای همه چیز است و ما باید در آن پیروز شویم.
یسرائیل کاتز پیشتر در روز ۲۲ مرداد نسبت به قاچاق سلاحهای جمهوری اسلامی ایران از طریق اردن به کرانه باختری هشدار داده بود.
او گفته بود تلاش حکومت ایران برای ایجاد «یک جبهه تروریستی جدید در شرق علیه مراکز عمده جمعیتی اسرائیل» موجب پیدایش «وضعیت جدی و خطرناکی» شده است.