ادامه مذاکرات صلح خاورمیانه روز دوشنبه در واشنگتن

جلسه هفتگی کابینه بنیامین نتانیاهو - آرشیو

مذاکرات مستقیم میان فلسطینیان و اسرائیل عصر دوشنبه در واشنگتن آغاز می شود.
جان کری وزیر امور خارجه امریکا میزبان این مذاکرات میان هیأت اسرائیل به سرپرستی زیپنی لیونی و هیأت فلسطینی به سرپرستی صائب عریقات است.
هیأتهای فلسطینی و اسرائیل مذاکرات را روز سه شنبه پی خواهند گرفت.
در آستانه آغاز مذاکرات، جان کری، مارتین ایندایک سفیر سابق امریکا در اسرائیل را به سمت نماینده خود در این مذاکرات منصوب کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا می گوید بعد از گذشت ۳ سال برای اولین بار، مذاکرات صلح میان اسراییل با فلسطینی ها روز دوشنبه در واشنگتن ادامه می یابد.

این مذاکرات پس از آن انجام می شود که دولت اسرائیل با آزادی فلسطینی هایی که مدت های طولانی در اسراییل زندانی بودند، موافقت کرد.

طرح آزادی این زندانیان که از حمایت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل برخوردار بود، در حالی در روز یکشنبه به تایید دولت رسید که مخالفت بسیاری با تایید آن در کابینه آقای نتانیاهو وجود داشت.

۱۳ وزیر کابینه با آزادی فلسطینی ها موافق و ۷ وزیر مخالف بودند. این ۲ وزیر نیز رای ممتنع دادند.

با اجرای این طرح ۱۰۴ فلسطینی طی چهار مرحله از مذاکرات صلح با محمود عباس، رهبر تشکیلات فلسطینی آزاد خواهند شد.
وزیر دادگستری اسراییل، تزیپی لیونی که به نفع آزادی فلسطینی ها رای داد گفت این طرح فقط در صورتی عملی خواهد شد که فلسطینی ها ثابت کنند یک همکار «جدی» در مذاکرات صلح هستند.

مذاکرات صلح با تلاش ایالات متحده آمریکا ادامی می یابد.

دولت محمود عباس گفته بود برای ادامه مذاکرات صلح، اسراییل باید فلسطینی هایی که مدت های طولانی زندانی بوده اند را آزاد کنند.

رسانه های اسراییلی می گویند زندانی هایی که آزاد می شوند، شامل آن گروه از فلسطینی هایی هستند که در دهه های گذشته حملات مرگباری را علیه نیروهای امنیتی و همچنین غیرنظامیان اسراییلی انجام داده اند.
وزیران ملی گرای افراطی در کابینه بنیامین نتانیاهو با آزادی این گروه از فلسطینی ها مخالفت کردند و آن را پاداشی به «تروریسم» توصیف کردند.

رسانه های اسراییل می گویند نخست وزیر این کشور طرح آزادی فلسطینی ها را تصمیمی «سخت» برای خود و خانواده قربانیان حملات فلسطینی ها توصیف کرد، اما آن را برای احیای مذاکرات صلح ضروری دانست.