حزبالله لبنان روز شنبه ۳۱ شهریور تایید کرد که در حمله مرگبار روز جمعه سیام شهریور اسرائیل، ۱۶ عضو این گروه، از جمله ابراهیم عقیل، فرمانده واحد رضوان و عضو شورای جهاد حزبالله، و همچنین احمد وهبی، از فرماندهان ارشد این گروه کشته شدهاند.
وزارت بهداشت لبنان نیز عنوان کرد که دستکم ٣١ تن از جمله سه کودک و هفت زن بر اثر حمله روز جمعه اسرائیل به محل تجمع فرماندهان و اعضای حزبالله در حومه بیروت کشته شدهاند.
علی حمیه، وزیر بهداشت لبنان و از متحدان حزبالله، با حضور در محل حمله عنوان کرد هنوز از سرنوشت دستکم ٢٣ تن دیگر اطلاعی در دسترس نیست.
حمله روز جمعه اسرائیل به دنبال انفجارهای دستگاههای ارتباطی حزبالله در روزهای سهشنبه و چهارشنبه انجام شد که طی آن ٣٩ تن کشته و بیش از ٣ هزار تن دیگر زخمی شده بودند.
اگرچه انفجارهای مزبور به اسرائیل نسبت داده شده، اما اسرائیل موضع «نه تایید و نه تکذیب» را در این ارتباط اتخاذ کرده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
رویترز به نقل از «یک منبع امنیتی لبنان» نوشت که ساختمان محل تجمع فرماندهان و اعضای حزبالله در کنار یک مهد کودک قرار داشت. پیش از این، اسرائیل گروههای نیابتی جمهوری اسلامی از جمله حزبالله لبنان را متهم به استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی کرده است.
یک منبع دیگر به رویترز گفت که چند موشک به ورودی گاراژ ساختمان اصابت کرد و موجب نابودی ساختمان در حین دیدار ابراهیم عقیل با دیگر فرماندهان حزبالله شد.
به دنبال حمله مرگبار روز جمعه اسرائیل به محل تجمع ابراهیم عقیل و دیگر فرماندهان حزبالله، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، گفت اهداف اسرائیل روشن و اقدامات این کشور، گویا هستند.
یواف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، نیز گفت که حملات به مواضع حزبالله تا زمان بازگشت شهروندان اسرائیل به منازل خود در شمال این کشور ادامه خواهد یافت.
همچنین ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد آسمان مناطق شمالی اسرائیل بر روی پروازهای خصوصی بسته است اما پروازهای بینالمللی از این مسیر همچنان ادامه خواهد داشت.
با احتساب دستکم ۷۰ کشته در روزهای اخیر، تعداد کشتهشدگان حملات اسرائیل به این کشور، پس از مهر سال گذشته تاکنون از ۷۴۰ تن گذشته است.
بر اساس آمارهای ارتش اسرائیل، بیش از ۴۵۰ تن از کشتهشدگان از اعضای حزبالله هستند.
درگیریهای جاری میان اسرائیل و حزبالله، شدیدترین درگیری آنها از زمان جنگ در تابستان سال ۱۳۸۵ است.
تشدید درگیریها میان حزبالله و اسرائیل پس از تداوم حملات راکتی و پهپادی حزبالله به اسرائیل و انفجار دستگاههای ارتباطی این گروه صورت گرفته است که طی آن نزدیک به ۴۰ تن، عمدتا از اعضای این بازوی نیابتی جمهوری اسلامی، کشته و ٣ هزار تن دیگر زخمی شدند.
از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به جنوب اسرائيل، حزبالله نیز خود را وارد جنگ کرد و از آن زمان بارها با شلیک راکت به شمال اسرائيل حمله کرده که این امر موجب شده است هزاران اسرائیلی خانههای خود در شمال این کشور را ترک کنند.
اسرائیل گفته است به هر شکل ممکن، چه دیپلماتیک و چه نظامی، امنیت را در مناطق شمالی خود برقرار میکند. اسرائيل خواستار عقبنشینی حزبالله از مناطق مرزی لبنان با اسرائيل است.
تاکنون، تلاشهای دیپلماتیک برای عقبراندن حزبالله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایانبخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزبالله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، ناکام مانده است.
حزبالله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد. تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.
شناسایی کلیت حزبالله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزبالله است.