شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشستی اضطراری درباره درگیریهای خشونت بار در مرز غزه و اسرائیل که دست کم پانزده کشته و بیش از هزار مجروح بر جای گذاشته است، بحث و تبادل نظر کرد، اما به هیچ نتیجه و تصمیم مشخصی نرسید.
آنتونیو گوترش ، دبیر کل سازمان ملل متحد جمعه شب ۱۰ فروردین از طرفهای درگیر خواست خویشتنداری کنند و اجازه ندهند درگیریها به تلفاتی بیشتر، به ویژه به غیرنظامیان منجر شود.
همزمان، تیبروک زوریهون، معاون دبیر کل سازمان ملل در امور سیاسی، نیز در نشست اضطراری شورای امنیت این سازمان که جمعه شب برگزار شد، خواستار تحقیق در باره تلفات انسانی ناشی از برخوردها شد.
او گفت: «اسرائیل باید به مسئولیت خود بر اساس حقوق بشر و قوانین انساندوستانه عمل کند. استفاده از سلاحهای مرگبار باید آخرین گزینه باشد و مقامات باید به طرزی مناسب درباره تلفات انسانی ناشی از آن تحقیق کنند.»
معاون دبیر کل سازمان ملل در این نشست هشدار داد اوضاع در روزهای آتی ممکن است وخیم تر شود.
والتر میلر، دیپلمات آمریکایی، نیز در این نشست ، خواستار کاهش تنش شد.
او گفت: « ما عمیقا از کشته شدن انسان ها در درگیریهای روز جمعه غمگین هستیم. ما از طرفین درگیر میخواهیم گام های لازم را برای کاهش تنش و کاهش خطر درگیریهای بیشتر بردارند. متخلفانی که از اعتراضها برای ترویج خشونت استفاده میکنند، جان انسانهای بیگناه را به خطر میاندازند.»
دنی دنون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل که به مناسبت تعطیلات عید پسح در این نشست شرکت نداشت، گفت که این جلسه به رغم اعتراض های شدید اسرائیل و آمریکا برگزار شده است و درخواست کرد که برگزاری آن تا اتمام تعطیلات عید پسح، پایان روز شنبه، به تعویق افتد.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل همچنین گفت خانوادههای یهودی در آغاز این عید خود بر سر سفره نشسته بودند که فلسطینیها دست به فریب دیگری زدند و میخواهند از سازمان ملل برای دروغ پراکنی علیه اسرائیل استفاده کنند.
به گفته ارتش اسرائیل ، پیکارجویان زیر پوشش اعتراضها، قصد حمله به نیروهای امنیتی را داشتند. بر اساس برآورد ارتش اسرائیل حدود سی هزار فلسطینی در اعتراض ها شرکت داشتند.
ارتش اسرائیل میگوید از تجهیزات ضد شورشی برای مقابله با معترضان فلسطینی استفاده کرده است که در روزهای اخیر مرز با نوار غزه را به خشونت کشیدهاند.
اسرائیل همچنین برای متفرق کردن معترضان، از فن آوری جدیدی استفاده کرده است که طی آن، پهپادهای کوچکی از بالا گاز اشک آور پرتاب میکردند. اسرائیل همچنین بیش از صد تک تیرانداز در طول مرز غزه مستقر کرده است.
خشونت از زمانی آغاز شد که هزاران فلسطینی به سمت مرز اسرائیل حرکت کردند.
فلسطینیها در امتداد مرز با اسرائیل اردوگاه هایی مستقر کردهاند و ده ها هزار نفر را برای شرکت در شش هفته اعتراضها اسکان دادهاند.
به گفته مقام های فلسطینی دستکم پانزده فلسطینی در این درگیریها کشته و حدود هزار و چهارصد نفر زخمی شده اند که جراحت بیش از هفتصد و پنجاه نفر از آن ها ناشی از اصابت گلوله است.
اعتراض ها تا روز بیست و پنج اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت روزی که در اسرائیل به مناسبت سالگرد ایجاد این کشور در پایان جنگ سال ۱۹۴۸ جشن گرفته می شود. فلسطینیان آن را روز نکبت می خوانند، زیرا شکست منجر به اشغال اراضی شان در جنگ ، به آوارگی و پناهنده شدن صدها هزار نفر از آنان به اردن و بعضی دیگر از کشورهای عرب انجامید.