اسرائیل مخالفت خود را با «تحمیل یکجانبه» کشور فلسطینی اعلام کرد

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل

اسرائیل روز یکشنبه ٢٩ بهمن مخالفت خود را با آنچه «به رسمیت شناختن یکجانبه» کشور فلسطینی خواند، عنوان کرد و گفت چنین توافقی باید از طریق «مذاکرات مستقیم» حاصل شود.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز یکشنبه این «تصمیم اعلامی» را به رای‌گیری در کابینه گذاشت که به اتفاق آرا تصویب شد.

آقای نتانیاهو در ابتدای جلسه هفتگی کابینه خود گفت این اقدام پس از اظهارات اخیر جامعه بین‌المللی درباره تلاش برای «تحمیل یکجانبه کشور فلسطینی بر اسرائیل» انجام می‌شود.

طبق بیانیه دفتر نخست‌وزیر اسرائیل، این تصمیم کابینه او نشانگر آن است که اسرائیل دستورات بدون ملاحظه بین‌المللی درباره توافق دائمی بین‌المللی با فلسطینیان را رد می‌کند و چنین توافقی «تنها از طریق مذاکرات مستقیم میان دو طرف و بدون پیش شرط» می‌تواند حاصل شود.

بیانیه دفتر نتانیاهو می‌افزاید که این کشور همچنان با «به رسمیت شناختن یکجانبه کشور فلسطینی مخالفت می‌کند.»

طبق بیانیه، «چنین به رسمیت شناختنی در پی کشتار ٧ اکتبر (۱۵ مهر) پاداش بزرگ و بی‌سابقه‌ای به تروریسم خواهد داد و از هرگونه توافق صلح در آینده جلوگیری خواهد کرد.»

تلاش‌ها برای دستیابی به راه‌حل دو کشوری و تشکیل یک کشور فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری از سال ۲۰۱۴ متوقف شده است.

در پی حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ نفر و به گروگان گرفته شدن بیش از ۲۴۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد، اختلافات هفت دهه‌ای میان اسرائیل و فلسطینیان بیش از پیش شدت گرفته است.

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، طی چهار ماه گذشته بارها ضمن اعلام حمایت قاطع از حق اسرائیل برای دفاع از خود و لزوم آزادی کل گروگان‌ها، خواستار دسترسی فلسطینیان ساکن غزه به کمک‌های بشردوستانه بیشتری شده است.

آقای بایدن در تلاش است توافقی گسترده ایجاد کند که از یک طرف شامل عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و دیگر کشورهای عرب با اسرائیل و از طرف دیگر متضمن تشکیل یک کشور مستقل برای فلسطینیان باشد.