کشورهای مختلف همزمان با ادامه حملات هوایی اسرائیل به بیروت، پایتخت لبنان، شهروندانشان را از بیروت تخلیه کردهاند و یا از آنان خواستهاند که از این شهر خارج شوند.
اسرائیل پس از دو هفته حملات شدید هوایی، نیروهایش را وارد جنوب لبنان کرده و این در شرایطی است که امکان حمله این کشور به ایران نیز وجود دارد.
ارتش اسرائیل روز پنجشنبه ۱۲ مهر پس از آنکه نیروهایش بدترین تلفات را در طول یک سال درگیری با حزبالله متحمل شدند، مرکز بیروت را بمباران کرد.
حزبالله لبنان مدعی شد که ۷ عضو یک «گروه دفاع مدنی» در این حمله کشته شدند.
اسرائیل همچنین اعلام کرد که در حمله به شهر بنتجبیل، ۱۵ عضو حزبالله کشته شدهاند و ۸ سرباز اسرائیلی هم در حمله زمینی به جنوب لبنان جان باختهاند.
همچنین ببینید: بمباران مرکز بیروت؛ نتانیاهو وعده پیروزی بر «محور شرارت» جمهوری اسلامی دادبه گزارش خبرگزاری رویترز، دهها خانواده یونانی و یونانی قبرسی همراه با کودکانشان در فرودگاه بیروت سوار یک هواپیمای نظامی یونانی شدند که ۳۸ قبرسی را به فرودگاهی در قبرس و ۲۲ یونانی را به فرودگاهی در آتن رساند.
گیورگوس سهیب، یکی از یونانیانی که از لبنان خارج شد، به رویترز گفت:«ما گیر افتاده بودیم؛ چون همه هواپیماها پر هستند و اولین پروازی که میتوان انجام داد، ده روز دیگر است و هر روز هم وضعیت بدتر میشود.»
همزمان با تلاش اتباع خارجی برای خروج از لبنان، کشورهای جهان، از چین تا اروپا برنامههایی را برای خروج شهروندان خود طراحی کردهاند.
روسیه روز پنجشنبه پروازی ویژه را برای اعضای خانواده دیپلماتهایش ترتیب داد. استرالیا نیز صدها صندلی هواپیما را برای خروج شهروندانش رزرو کرد.
گرچن، شهروند آمریکایی، که مدت ۵ سال در بیروت زندگی میکرد، گفت که به دلیل لغو پروازهای بیروت در چند روز گذشته ناچار با یک کشتی تجاری خود را به بندر تاسوکو در مرسین ترکیه رسانده است.
جیجی خلیفه، یک قبرسی لیبیاییتبار، که ۴ سال پیش به لبنان نقل مکان کرد تا دو فرزندش بتوانند عربی یاد بگیرند، در فرودگاه لارناکای قبرس به رویترز گفت: «بمبها خیلی نزدیک بودند. خیلی وحشتناک بود» و ادامه داد: «احساس بدی دارم. دوستانم، دوستان بچههایم... نمی دانم که دوباره همدیگر را خواهیم دید یا نه.»
همچنین ببینید: تایید کشته شدن داماد حسن نصرالله، از عوامل انتقال سلاح از ایران به لبنان و سوريههمزمان اسرائیل تعداد شهرهایی در جنوب لبنان، از جمله نبطیه، را که از ساکنانش خواسته است تا فورا خانههای خود را تخلیه کنند، به ۷۰ شهر افزایش داد که حاکی از عملیاتی جدید توسط اسرائیل است.
اسرائیل میگوید هدف از عملیاتش در لبنان، بازگرداندن هزاران شهروند این کشور به خانههای خود در شمال اسرائیل است که در اثر حملات راکتی حزبالله لبنان آواره شدند.
این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی پس از حمله شبهنظامیان حماس، گروه دیگر تحت حمایت جمهوری اسلامی، به اسرائیل در ۱۵ مهر سال گذشته اقدام به حملات راکتی علیه اسرائیل کرد.
به نوشته رویترز، دولت لبنان میگوید که بر اثر حملات اسرائیل ۱.۲ میلیون لبنانی آواره شدهاند و از کشته شدن دو سرباز در روز پنجشنبه خبر داد.
در این ارتباط، فراس ابیاد، وزیر بهداشت لبنان، اعلام کرد که از آغاز حملات اسرائیل به لبنان در سال گذشته میلادی تاکنون، نزدیک به ۲ هزار تن کشته و بیش از ۹۳۰۰ تن زخمی شدهاند.
رویترز همچنین گزارش داد که روز پنجشنبه در محله ضاحیه در جنوب بیروت، که تحت نفوذ حزبالله است، صدای چندین انفجار شنیده شد و ستونهای بزرگ دود دیده شد.
حزبالله هم اعلام کرد که یک بمب دستساز را علیه نیروهای اسرائیلی در یک روستای جنوب لبنان منفجر و به نیروهای اسرائیلی در نزدیکی مرز حمله کرده است.
در همین حال، اسرائیل به دنبال پاسخی شدید به بزرگترین حمله مستقیم جمهوری اسلامی به این کشور است که روز سه شنبه ۱۰ مهر انجام شد. نخستین حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل در ۲۵ فروردین سال جاری انجام شده بود.
در این میان، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، درباره احتمال حمله اسرائیل به ایران گفت: «قرار نیست امروز اتفاقی بیافتد. ما بعدا در این باره صحبت خواهیم کرد.»
او همچنین بر نقش مشورتی آمریکا در این باره تاکید کرد و گفت: «ما به اسرائیل اجازه نمیدهیم، بلکه به اسرائیل مشورت میدهیم.»
مقامهای جمهوری اسلامی پس از حمله موشکی به اسرائیل تهدید کردهاند که پاسخ شدیدی به حمله احتمالی آن کشور خواهند داد. حمله موشکی جمهوری اسلامی از سوی چندین کشور مانند اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا و همچنین اتحادیه اروپا محکوم شده است.
در این حال، شیخ تمیم بن حمد آلثانی، امیر قطر، خواستار تلاشهای جدی برای برقراری آتشبس و توقف حملات اسرائیل به لبنان شد و اتفاقات خاورمیانه را «نسلکشی دستهجمعی» خواند.
او گفت که قطر همیشه نسبت به آنچه «مصونیت از مجازات» اسرائیل نامید، هشدار داده است.