در پی انتقاد بیسابقه و علنی یک روزنامه نگار اسرائیلی در کنفرانس سالانه روزنامه جروزالم پست در نیویورک از سرپیچی رؤسای سابق موساد و ستاد مشترک ارتش اسرائیل از اجرای دستور نخست وزیر در حمله به تاسیسات اتمی ایران، این دو مقام پیشین اسرائیل اظهارات وی را به شدت رد کردند.
در این اجلاس، که چند هفته مانده به ضرب الاجل دستیابی به توافق جامع اتمی بین ایران و قدرتهای جهانی، در شهر نیویورک آمریکا با هدف ارزیابی گزینه حمله نظامی به ایران برگزار شد، کارولین گلیک ستوننویس جروزالم پست، مئیر داگان رییس پیشین دستگاه جاسوسی، و گبی اشکنازی رییس پیشین ستاد مشترک ارتش اسرائیل را به تخطی از دستور مستقیم بنیامین نتانیاهو در حمله به تاسیاست اتمی ایران در سال ۲۰۱۰ متهم کرد.
خانم گلیک گفت «اگر شما نظرات حقوقی خود را در آن جلسه، درباره این که آیا نخست وزیر و وزیر دفاع اسرائیل حق صدور دستور به نفع امنیت ملی کشور را دارند یا خیر ارائه نمیکردید، ما امروز در این وضعیت نبودیم. در وضعیت قرار نداشتیم که ایجاد ائتلاف بین المللی غیرممکن شده، و وضعیتی که ایالات متحده تا آخر ماه جاری با تهران به توافقی دست پیدا خواهد کرد که به ایران توان دستیابی به بمب اتمی را خواهد داد. بله، درصورت اجرای آن دستور در آن زمان، اکنون ما در وضعیت متفاوتی قرار داشتیم.»
آقای داگان در این جلسه چندین بار سخنان گلیک را که گفته میشود از روزنامه نگاران تندروی این روزنامه است، قطع کرد و گفت دستور نخست وزیر غیرقانونی بود و خانم گلیک نمیتواند درباره جلسه امنیتی که در آن حضور نداشته ابراز نظر کند.
رئیس پشیشن موساد گفت «حالا واقعیتها را بشنوید، خامنهای آنقدر باهوش هست که اجازه دهد روحانی در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود. وی با این کار توانست حداقل ظاهری ایجاد کند که گویی او بر یک کشور میانه رو حاکم است؛ اما در آن کشور رادیکالهایی هستند که از آقای خامنهای رادیکالتر هستند و نظراتی دارند که به هیچ وجه برای کشور اسرائیل قابل پذیرش نیست.»
به گزارش جروزالم پست، در این جلسه اوزی دایان رییس پیشین شورای امنیت ملی اسرائیل نیز گفت، در این برهه زمانی همه در خاورمیانه میدانند که هم اکنون گزینه نظامی، انتخاب درستی نیست.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
مقامات اسرائیل حساسیت ویژهای نسبت به برنامههای سری خود دارند و تاکنون از سیاست «نه تایید و نه تکذیب» درباره بسیاری از عملیاتی که به آنها منتسب میشود بهره جستهاند.
شیمون پرز رییس جمهوری پیشین اسرائیل، در پاسخ به سایت خبری-تحلیلی المانیتور گفت «اینگونه مسائل باید در کابینه دولت بحث و بررسی شود، و نه در رسانهها و در برابر مردم.»
دولت بنیامین نتانیاهو، از سر سختترین منتقدان توافق اتمی در حال شکل گیری بین تهران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ است. وی سه ماه گذشته و علیرغم نارضایتی دولت باراک اوباما رویس جمهوری ایالات متحده، با حضور در کنگره آمریکا، علیه توافق اتمی احتمالی سخنرانی کرد.
پایان مهلت تعیین شده برای مذاکرات جاری به منظور رسیدن به توافق جامع هستهای، ۳۰ ژوئن (نهم تیرماه) است.