یک دهه برنامه‌ریزی موساد برای انفجار پیجرها و واکی-تاکی‌های حزب‌الله

دستگاه‌های ارتباطی منفجر شده حزب‌الله (آرشیو)

دو تن از اعضای ارشد پیشین سازمان امنیت و عملیات ویژه اسرائیل، موساد، در گفت‌وگوی اختصاصی با برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه خبری «سی بی اس» آمریکا، در تشریح جزئیات مربوط به عملیات انفجار پیجرها و بیسیم‌های واکی-تاکی حزب‌الله لبنان، گفته‌اند نصب مواد انفجاری در این وسایل از بیش از یک دهه قبل آغاز شده بود.

به گفته یکی از این افراد، که با نام مستعار «گابریل» معرفی شده است، موساد با نفوذ در چرخه تامین و عرضه این اقلام ارتباطی توانسته بود بیش از ۱۶ هزار عدد از آنها را به «نرخی مناسب» به گروه حزب‌الله بفروشد.

سی بی اس در گزارش خود تاکید کرده که انفجار پیجرها و واکی-تاکی‌های حزب‌الله، تاثیرعمیقی بر معادلات منطقه‌ای برجای گذاشت و با تخریب امپراطوری نیابتی‌های حکومت ایران، موجب تضعیف جمهوری اسلامی شد.

یکی دیگر از منابع این شبکه خبری آمریکایی، که با نام مستعار «مایکل» معرفی شده، کارکرد واکی-تاکی های حزب‌الله را به منزله سلاحی همانند گلوله، موشک یا خمپاره توصیف کرده است.

به گفته «مایکل»، باتری این واکی-تاکی‌ها که در تاسیسات موساد تولید می‌شده به ابزاری انفجاری مجهز بوده است و نصب مواد منفجره بر روی آنها از بیش از یک دهه قبل آغاز شده بود.

این دو عضو ارشد پیشین موساد با اشاره به قابلیت استفاده گسترده‌تر از پیجرها در میان اعضای حزب‌الله گفته‌اند که موساد کار بر روی پیجرهای انفجاری را از دو سال قبل آغاز کرد.

به گفته آنها، موساد که صرفا قصد آسیب زدن به اعضای حزب‌الله را داشت، برای پیشگیری از آسیب به افراد حاضر در صحنه انفجار، بارها میزان قدرت انفجاری این بمب‌های کوچک را مورد آزمایش قرار داد.

موساد حتی تخمین زده بود که فاصله متوسط زمانی بین شنیده شدن زنگ پیجر و بیرون آورده شدنش از جیب هر فرد، حدود ۷ ثانیه طول می‌کشد.

این منابع آگاه به سی بی اس گفتند، تبلیغات ساختگی پیجرها در فضای مجازی بقدری ماهرانه طراحی شده بود که آنها را به بهترین محصول جهانی در حوزه این تجهیزات بدل کرده بود، بطوری که مشتریان دیگری علاوه بر حزب‌الله لبنان خواستار خرید آن شده بودند؛ هرچند به گفته آنها، این محصولات هرگز در اختیار هیچ مشتری دیگری جز حزب‌الله قرار نگرفت.

این دو عضو پیشین موساد همچنین گفته‌اند که دستگاه اطلاعاتی اسرائیل در روند این عملیات، به چرخه تامین و عرضه این اقلام ارتباطی نیز نفوذ کرده و از شرکت‌های صوری بهره گرفته بود.

موساد پس از آگاه شدن ازهویت شرکت تایوانی تامین‌کننده پیجرهای حزب‌الله، به نام «گولد آپولو»، برای ترغیب این شرکت به همکاری، اقدام به تاسیس شرکت‌های ساختگی در مجارستان کرد.

سازمان امنیت و عملیات ویژه اسرائیل در گام آخر، با استخدام نماینده فروش «گولد آپولو» پیجرهای منفجره را به حزب‌الله عرضه کرد. به این ترتیب اعضای حزب‌الله در شهریور ماه گذشته دارای پنج هزارعدد پیجر در جیب‌های خود بودند.

به گفته این منابع آگاه، هدف موساد این بود که از مجروحان عملیات انفجار پیجرها و بیسیم‌های واکی-تاکی که بدون دست و چشم در خیابان‌های لبنان تردد می‌کنند به عنوان هشدار علیه دشمنان اسرائیل استفاده شود.

در جریان انفجار پیجرها و واکی‌تاکی‌های گروه شبه نظامی حزب‌الله مورد حمایت حکومت ایران در روزهای ۲۷ و ۲۸ شهریور امسال، در مجموع ۳۹ نفر کشته و ۳۴۰۰ نفر از جمله سفیر جمهوری اسلامی در لبنان زخمی شدند.

دو عضو ارشد پیشین موساد در بخشی از مصاحبه خود با شبکه خبری سی بی اس، همچنین از برنامه‌ریزی اسرائیل در «حوزه‌ای تازه» برای مقابله با دشمنانش خبر داده‌اند. آنها به جزئیات اشاره نکردند.

دو ماه پس از انفجارهای همزمان و بی‌سابقه هزاران دستگاه ارتباطی حزب‌الله در لبنان، اسرائیل رسما اعلام کرد که در این اقدام دست داشته است. امر دوستری، سخنگوی دفتر نخست وزیر اسرائیل، ۲۱ آبان برای نخستین بار اعلام کرد انفجار پیجرهای اعضای حزب‌الله لبنان با تأیید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، انجام شده است.

یک مقام حزب‌الله که نخواست نامش فاش شود، این رویداد را «بزرگترین نفوذ امنیتی» در این گروه شبه‌نظامی توصیف کرد.

منبع: شبکه خبری «سی بی اس»