آسوشیتدپرس: وضعیت بیمارستان‌ها در نوار غزه بحرانی است

مداوای یک کودک در بیمارستان «شهدای الاقصی» در دیرالبلح، غزه.

آسوشیتدپرس روز پنجشنبه نهم فروردین، در گزارشی از وضعیت بحرانی بیمارستان‌ها در نوار غزه و آمار بالای قربانیان کودک بر اثر جنگ میان اسرائیل و حماس خبر داد.

بر اساس این گزارش، ادامه جنگ میان اسرائیل و حماس خسارات بسیار سنگینی بر بخش بهداشت غزه وارد کرده است و در حال حاضر، شمار کمی از مجموع ۳۶ بیمارستان این منطقه پرجمعیت فعال هستند.

یکی از بیمارستان‌های فعال در نوار غزه، بیمارستان «شهدای الاقصی» است که ۱۶۰ تخت دارد اما هم‌اینک پذیرای بالغ بر ۸۰۰ بیمار است و بسیاری از ۱۲۰ نیروی آن قادر به ادامه فعالیت نیستند.

علاوه بر بیماران، شمار زیادی از ساکنان غزه که در نتیجه جنگ مجبور به ترک خانه‌های شان شده‌اند، هم‌اکنون در بیمارستان‌ها اسکان یافته‌اند.

به نوشته آسوشیتدپرس، اسرائیل طی ماه‌های گذشته تصاویر و مستندات متعددی دال بر استفاده شبه نظامیان فلسطینی از زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله بیمارستان‌ها برای مقاصد نظامی منتشر کرده است.

در چارچوب قوانین بین‌المللی، بیمارستان‌ها از محافظت ویژه‌ای برخوردار هستند اما این محافظت می‌تواند به دلیل استفاده از آنها برای مقاصد نظامی لغو شود.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.

این تهاجم موجب آواره شدن اکثریت جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه شده است که نیاز فوری به مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی دارند.

به رغم تبعات ویران‌کننده حمله تروریستی حماس به اسرائیل، مقامات این گروه اسلام گرا از آن زمان چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ٣٢ هزار فلسطینی ساکن غزه تاکنون کشته و حدود ٧۵ هزار تن دیگر زخمی شده‌اند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی حماس را راستی‌آزمایی یا تایید کند. در عین حال، اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.