دو گروه حماس و جهاد اسلامی پیشنهاد مصر به آنها برای واگذاری قدرت در نوار غزه در ازای آتشبس دائمی با اسرائيل را رد کردند.
خبرگزاری رویترز روز دوشنبه به نقل از دو منبع امنیتی مصری گزارش داد که هر دو گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی که مذاکرات جداگانهای با میانجیهای مصری در قاهره داشتهاند، گفتهاند امتیازی فراتر از آزادی احتمالی افرادی که در ۱۵ مهر گروگان گرفتند نمیدهند.
یک مقام گفت گروه جهاد اسلامی اصرار دارد که هرگونه مبادله گروگانها با زندانیان فلسطینی در اسرائيل باید بر اساس اصل «همه در ازای همه» باشد، یعنی آزادی همه گروگانهای در دست حماس و جهاد اسلامی در ازای آزادی همه فلسطینیهای زندانی در اسرائیل باشد.
به گفته انجمن زندانیان فلسطینی، پیش از جنگ، ۵۲۵۰ فلسطینی در زندانهای اسرائیل بودند. اما با بازداشت هزاران نفر دیگر در کرانه باختری و غزه از ۱۵ مهر تاکنون، این تعداد به حدود ۱۰هزار افزایش یافته است.
جهاد اسلامی پیشتر «پایان حمله نظامی اسرائیل» را پیششرطی برای مذاکرات بیشتر تعیین کرده بود.
مقامات جهاد اسلامی و حماس برای گفتگوها به مصر رفتهاند.
- حمله مرگبار به اردوگاه آوارگان مغازی
از سوی دیگر گزارش شده است که تعداد تلفات حمله هوایی روز یکشنبه اسرائيل به اردوگاه آوارگان مغازی در مرکز غزه افزایش یافته است.
بر اساس گزارشات بیمارستانی که آسوشیتدپرس دیده است، دستکم ۱۰۶ نفر تاکنون کشته شدهاند. این یکی از مرگبارترین حملات هوایی اسرائیل است.
وزارت بهداشت غزه در کنترل حماس است. اسرائيل میگوید حماس پشت غیرنظامیان پنهان میشود.
- نتانیاهو: جنگ طولانی خواهد بود
به گزارش تایمز اسرائيل، نخست وزیر اسرائيل، بنیامین نتانیاهو، روز دوشنبه و ساعاتی پس از بازدید از غزه گفت که جنگ با حماس در غزه پایان نیافته است.
نتانیاهو گفت اسرائيل در روزهای آینده جنگ را «عمیقتر» میکند. او گفت: «این نبرد طولانی خواهد بود و به پایان [خود] نزدیک نیست.»
- نخستین پیام سنوار پس از حمله ۱۵ مهر
در همین حال یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه، روز دوشنبه برای نخستین بار و پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل پیامی عمومی داد که جنگطلبانه بود و در عین حال از دستاوردهای حماس در جنگ گفت.
سنوار در پیامی به رهبری سیاسی حماس اذعان کرد که این گروه با یک «نبرد شدید، خشونت آمیز، و بیسابقه» با اسرائیل روبرو است.
اما او همچنین مدعی شد که این گروه در مسیر سرکوب نیروهای ارتش اسرائیل است و با اشاره به اسرائیل گفت حماس تسلیم «شرایط اشغالگرانه» اسرائيل نخواهد شد.
به نوشته تایمز اسرائيل، سنوار به دروغ ادعا کرد که گردانهای القسام، شاخه نظامی حماس، بیش از ۵هزار سرباز و افسر اسرائیلی را هدف قرار داده است و حدود یک سوم آنها را کشته است، که این رقم یعنی بیش از ۱۵۰۰ نفر از نیروهای اسرائيلی را حماس کشته است.
این در حالی است که ارتش اسرائيل که اسامی کشتهشدگان را نیز میدهد یک دهم آمار ادعایی سنوار را داده است. به گفته ارتش اسرائیل، تاکنون ۱۵۶ سرباز در عملیات زمینی در غزه کشته شدهاند. بیش از ۳۰۰ تن از نیروهای امنیتی در حمله اولیه و ناگهانی حماس در ۱۵ مهر کشته شدند.
رهبر حماس همچنین ادعاهایی کرد که حدود ۳۵۰۰ سرباز اسرائيلی به شدت مجروح شده یا از کار افتادهاند، و آمار بزرگی از تجهیزات منهدم شده نظامی اسرائيل داد. آمار مجروحان ارتش اسرائیل به گفته ارتش این کشور کمتر از ۲۰۰ نفر است.
وزیر دفاع اسرائيل، یواف گالانت، لحظاتی پس از سخنرانی سنوار او را بار دیگر تهدید شخصی کرد و گفت که به زودی «با لولههای تفنگ ما روبرو خواهد شد.»
یافتن و هدف قرار دادن سنوار یکی از اهداف نیروهای اسرائيل است.
حمله اسرائيل به غزه پس از حمله تروریستی شبه نظامیان حماس و جهاد اسلامی به اسرائيل در ۱۵ مهر و کشتن حدود ۱۲۰۰ تن و به گروگانگرفتن حدود ۲۴۰ تن آغاز شد. اکثر کشته شدگان و گروگان ها غیر نظامی بودند.
پس از آن، اسرائيل نوار غزه را محاصره و عملیات هوایی و سپس زمینی را با هدف نابودی حماس آغاز کرد.
مقام های حکومت غزه که کنترل آن در دست گروه شبه نظامی حماس است می گویند در حملات اسرائيل دست کم ۲۰ هزار تن، که اکثر آنها غیر نظامی هستند، کشته شدهاند.
در مقابل، اسرائيل تاکید می کند که حماس از غیر نظامیان و نیز مناطق مسکونی به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن، و چندین کشور دیگر حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
در تهیه این مطلب از گزارشهای آسوشیتدپرس، خبرگزاری رویترز، و تایمز اسرائيل استفاده شده است.