تصاویر منتشر شده از سوی ارتش اسرائیل در روز پنجشنبه، ۱۶ آذر، نشان میدهد که نیروهای این کشور خان یونس، شهر اصلی در جنوب نوار غزه، و خانه یحیی سنوار، رهبر ارشد گروه حماس در غزه، را که گمان میرود در زیر زمین مخفی شده است، محاصره کردهاند. سنوار ۶۱ ساله، یکی از اعضای شورای نظامی سه نفره حماس است که حملات ۱۵ مهر به اسرائیل را طراحی و اجرا کردند.
افیخای ادرعی، سخنگوی عربی ارتش اسرائیل گفت: در بخشهایی از جاده صلاحالدین در خان یونس درگیری وجود دارد و باید از رفتن به سمت آن اجتناب کرد. با این حال، تردد از خان یونس در مسیرهای تعیین شده مجاز خواهد بود.
اسرائیل روز دوشنبه ۱۳ آذر، با انتشار نقشهای به فلسطینیهای ساکن نواحی خان یوسف در جنوب غزه هشدار داده بود به سمت رفح در مرز با مصر بروند.
دراین حال، یک مقام آمریکایی به شبکه خبری «انبیسی نیوز» گفت که اسرائیل میخواهد شبکه تونلهای حماس در جنوب غزه را با آب دریا پر کند.
از سوی دیگر، کابینه جنگ اسرائیل با افزایش «حداقلی» سوخت برای ورود به غزه از گذرگاه رفح موافقت کرد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در شبکه پیام رسان «ایکس» نوشت: این اقدام برای «جلوگیری از فروپاشی شرایط انسانی و شیوع بیماریهای همهگیر اتخاذ شده است.»
با این حال، به گزارش انبیسی نیوز، تمرکز آقای نتانیاهو، بر عملیات مجدد نظامی پس از نقض آتشبس یک هفتهای توسط حماس، نه تنها باعث نگرانی فزاینده جامعه جهانی شده، بلکه موجب خشم و هراس فزاینده خانوادههای گروگانهایی شده است که هنور در دست حماس هستند.
بر اساس این گزارش، کمتر از ۲۴ ساعت پس از جلسه خانوادههای این گروگانها و اعضای کابینه جنگ در روز چهارشنبه ۱۵ آذر، گروهی به نمایندگی از این خانوادهها در نامهای از دولت خواستند تا آزادی گروگانها را در اولویت قرار دهد و برای آزادی فوری آنها به توافق برسد.
یکی از شرکت کنندگان در نشست با یک ساعت شنی در دستش گفت: «زمان در حال سپری شدن است.»
بنیامین نتانیاهو در بیانیهای که پس از این نشست منتشر کرد، گفت که «در نگرانی عمیق خانوادههایی که عزیزانشان همچنان در غزه اسیرند، شریک است» و افزود که دولت در تلاش است تا همه گروگانها، «سربازان زن و مرد، غیرنظامیان زن و مرد، پیر و جوان، همه را بدون استثنا به خانه بازگرداند».
شبهنظامیان حماس در حملات ۱۵ مهر به اسرائیل دستکم ۱۲۰۰ تن، که امثر آنها غیر نظامی بودند را کشتند و حدود ۲۴۰ تن از جمله کودکان، زنان و سالمندان را به گروگان گرفتند و به غزه منتقل کردند.
شماری از گروگانها در توافق آتشبس یک هفتهای که حماس آن را نقض کرد آزاد شدند اما به گفته اسرائیل، هنوز ۱۳۸ تن از جمله ۲۰ زن و ده تن با سن بالای ۷۵ سال در دست حماس هستند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در قهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
در همین حال، یک مقام ارشد دولت مصر روز پنجشنبه گفت که قاهره در تلاش برای تسریع در ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه است.
از زمان آغاز حملات اسرائیل علیه حماس در نوار غزه، گذرگاه رفح در مرز با مصر تنها نقطه ورودی کامیونهای کمکرسانی حامل مواد غذایی، دارو، آب و سوخت بوده است.
به گزارش رویترز، تعداد کامیونهایی که روزانه در این گذرگاه تردد میکنند، از حدود ۲۰۰ کامیون در زمان آتشبس یک هفتهای، به کمتر از یک صد کامیون در روزهای اخیر رسیده است.
به گفته سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه، ۸۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه و ۶۹ هزار لیتر سوخت از مصر وارد غزه شدند.
بنا به این گزارش، مصر همراه با سازمان ملل متحد، از اسرائیل خواستهاند که کار بازرسی کامیونهای کمکرسانی را تسریع کند.