در حالی که ایالات متحده روز سهشنبه ۲۲ آبان اعلام کرد که سطح همکاری اسرائیل در ارسال کمکها به غزه ناقض قوانین آمریکا نیست، اما سازمانهای امدادی معتقدند این کمکها همچنان ناکافی است.
چند ساعت پیش از پایان ضربالاجل تعیینشده از سوی دولت بایدن برای بهبود شرایط انسانی غزه، اسرائیل از بازگشایی گذرگاه کیسوفیم برای ارسال کمک خبر داد. از زمان حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، بحران انسانی در غزه شدت یافته است.
آنتونی بلینکن و لوید آستین، وزرای امور خارجه و دفاع آمریکا، ماه گذشته ضربالاجلی تا ۱۳ نوامبر تعیین کردند که اسرائیل باید مجوز ورود کمکهای انسانی به غزه را افزایش دهد.
با این که اسرائیل معیار ورود حداقل ۳۵۰ کامیون در روز را برآورده نکرده، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ودانت پاتل، اعلام کرد که این اقدامات به عنوان گامی در جهت بهبود تلقی میشود.
در آستانه ضربالاجل آمریکا، سازمان ملل و هشت سازمان امدادی از جمله آکسفام اعلام کردند که کمکهای اسرائیل به غزه همچنان در پایینترین سطح قرار دارد. جویس مسویا، مقام ارشد سازمان ملل، شرایط را یادآور «جنایات بینالمللی» دانست و تاکید کرد بیش از ۷۰ درصد از زیرساختهای غیرنظامی آسیب دیده است.
گروه حماس مورد حمایت حکومت ایران در حمله تروریستی نیمه مهر سال گذشته خود به جنوب اسرائیل، ۱۲۰۰ تن عمدتا غیرنظامی را کشت و حدود ۲۵۰ نفر را نیز گروگان گرفت، که هنوز ۱۰۰ نفر از این گروگانها را در اختیار دارد و از آزاد کردن آنها خودداری میکند.