حملات ارتش اسرائیل به دهها مرکز زیرساختی حماس در مرکز و جنوب نوار غزه ادامه دارد و به گفته این کشور، در روزهای اخیر، دهها شبهنظامی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی کشته شدهاند.
ارتش اسرائیل روز شنبه ۳۱ شهریور در بیانیهای گفت نیروی هوایی این کشور حدود ۲۰ هدف از جمله ساختارهای نظامی و هستههای تروریستی را مورد حمله قرار داد و یک حمله دقیق به مرکز فرماندهی حماس که داخل محوطهای که پیشتر به عنوان «مدرسه الفلاح» فعالیت میکرد، انجام داد.
وزارت بهداشت غزه تحت کنترل حماس میگوید که در حمله هوایی اسرائیل به مدرسهای که به آوارگان در جنوب شهر غزه پناه داده بود، دستکم ۲۲ تن کشته شدند که بیشتر کشتهشدگان زن و کودک بودند.
در مقابل، ارتش اسرائیل تأکید کرد که پیش از حمله، «اقدامات متعددی» برای کاهش آسیبرسانی به غیرنظامیان انجام شد؛ از جمله اینکه از مهمات دقیق، نظارت هوایی و اطلاعاتی استفاده شد.
همچنین ببینید: پیشروی تانکهای اسرائیلی در رفح؛ ۱۴ تن در مناطق مختلف غزه کشته شدندبه نوشته این بیانیه، «سازمان تروریستی حماس به صورت سیستماتیک قوانین بینالمللی را با انجام عملیات از داخل زیرساختهای غیرنظامی نقض میکند.» اسرائیل پیش از این بارها حماس را متهم کرده است که از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که در یکی از حملاتش محمد منصور، از عوامل حماس که به عنوان یک کارشناس تکنیکی برای سیستمهای اطلاعاتی نظامی این گروه فعالیت میکرد، کشته شد.
در این بیانیه آمده است که علاوه بر منصور، تعدادی دیگر از اعضای حماس که «حملات تروریستی علیه سربازان ارتش اسرائیل را رهبری میکردند» نیز کشته شدند.
اسرائیل میگوید به «عملیات هدفمند دقیق» خود در منطقه رفح در جنوب غزه ادامه خواهد داد و اشاره کرد که در جریان عملیاتش، «دهها تروریست» کشته شدهاند، سلاحهای متعددی پیدا شده و تونلها و زیرساختهای تروریستی تخریب شدهاند.
در همین حال، وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، گفت که چهار کارمندش در حمله اسرائیل به انبارهای این وزارتخانه در رفح کشته شدهاند.
درخواست اسرائیل برای حفظ کنترل خط مرزی جنوبی بین رفح و مصر کانون تلاشهای بینالمللی برای دستیابی به توافق آتشبس میان اسرائیل و حماس بوده است.
آمریکا با میانجیگری قطر و مصر برای برقراری آتشبس تلاش میکنند ولی تاکنون نتوانستهاند اسرائیل و حماس را به توافق نهایی نزدیک کنند.
مخالفت حماس با درخواست اسرائیل برای حفظ نیروهایش در کریدور «فیلادلفی» بین غزه و مصر، و جزئیات مبادله گروگانهای اسرائیلی با زندانیان فلسطینی که در اسارت اسرائیل هستند، دو مانع اصلی در مذاکرات هستند.
درگیریهای شدید میان نیروهای اسرائیلی و شبهنظامیان حماس در نوار غزه در شرایطی ادامه دارد که تنش میان اسرائیل و حزبالله لبنان، متحد حماس، در مناطق مرزی افزایش یافته است.