ارتش اسرائیل روز سهشنبه ۴ دی در بیانیهای اعلام کرد که به این نتیجه رسیده است عملیات نظامی آنها در جنوب نوار غزه در تابستان گذشته، احتمالا منجر به کشته شدن شش گروگان توسط پیکارجویان گروه حماس شده است.
بر اساس این بیانیه، اگر چه عملیات زمینی اسرائیل در غزه «تدریجی و محتاطانه» است، اما بررسیها نشان میدهد در حالی که نیروهای اسرائیلی در تلالسلطان مشغول عملیات بودند، این شش گروگان با شلیک گلوله تروریستهای حماس به قتل رسیدند.
اواخر ماه اوت گذشته، سربازان اسرائیلی اجساد شش گروگان را در یک تونل زیرزمینی در شهر رفح پیدا کردند. ارتش همان زمان تاکید کرد که این گروگانها درست قبل از رسیدن سربازان اسرائیلی به آنها کشته شدند.
به گفته مقامات اسرائیل، این شش گروگان که کارمل گات، ادن یروشالمی، هرش گلدبرگ-پولین، الکساندر لوبانوف، آلموگ ساروسی و اوری دانینو نام داشتند، هر کدام با شلیک یک گلوله به سرشان «اعدام» شدند.
نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه ۳ دیماه طی سخنانی در پارلمان کشورش، کنست، اعلام کرد در مذاکرات جاری برای آزادی سایر گروگانهای اسیر حماس که در غزه به سر میبرند، «پیشرفتهایی» حاصل شده است.
بنیامین نتانیاهو افزود: «میخواهم با احتیاط بگویم که پیشرفتهایی حاصل شده است و تا زمانی که همه گروگانها را به خانه برنگردانیم دست از تلاش برنمیداریم اما جزئیات اقدامات صورت گرفته را هم نمیتوانیم افشا کنیم.»
آخرین دور مذاکرات برای برقراری آتشبس در نوار غزه میان ارتش اسرائیل و حماس، و نیز آزادی گروگانهای اسیر این گروه فلسطینی حماس مورد حمایت حکومت ایران، اواخر مرداد در دوحه قطر برگزار شد، که «بینتیجه» ماند.
جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه زمانی آغاز شد که نیروهای این گروه شبهنظامی و متحدانش در روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به جنوب اسرائیل حمله کردند و بیش از ۱۲۰۰ نفر عمدتا غیرنظامی را کشته و ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.
از ۲۵۰ گروگان، ۱۰۵ گروگان در جریان وقفه یک هفتهای آبان ۱۴۰۲ آزاد شدند؛ اما هنوز ۹۶ گروگان همچنان در بند هستند. بر اساس برخی گزارشها، تعداد گروگانهای زنده اسیر حماس اکنون کمتر از ۳۳ نفر است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، تاکنون دو بار هشدار داده است که اگر گروه حماس تا روز ۲۰ ژانویه (اول بهمن)، زمان آغاز دوره ریاست جمهوری او، گروگانهایش را آزاد نکند، «تاوان سختی» پرداخت خواهد کرد.