ستاره دنباله دار آیسان در خطر تلاشی

آیسان، ۱۰ آوریل ۲۰۱۳

ستاره دنباله دار درخشانی موسوم به آیسان در سپتامبر ۲۰۱۲ توسط ستاره شناسان آماتور ناسا در مرکز ناسا در کیپ کارناوال فلوریدا کشف شده و در ۴۵۱ میلیون کیلومتری زمین قرار دارد.

این ستاره دنباله دار به گفته یکی از پژوهشگران ارشد ناسا در آلاباما در اثر تابش نور خورشید و حرارت آن، به میزان ۵۰ هزار و ۸۰۲ کیلوگرم در دقیقه، در حال ساطع کردن غبار از خود است.

این میزان فعالیت برای ستاره دنباله داری که این همه از زمین فاصله دارد، غیرعادی است و ممکن است به متلاشی شدن آن منجر شود. دانشمندان ناسا می گویند تردید دارند که این ستاره دنباله دار بتواند دوام آورد اما هنوز نمی توانند به طور قطع بگویند که سرنوشت آن چه خواهد شد. آیسان (نام این ستاره دنباله دار) نام تلسکوپی است که این ستاره توسط آن دیده و در نهایت کشف شده است.

اگر این ستاره دنباله دار که به اندازه مشتری با زمین فاصله دارد، دوام آورد، تا پایان سال ممکن است در جو زمین دیده شود، حتی در نور روز. اما احتمال دوام آوردن آن بسیار ضعیف است. ستاره دنباله دار مشابهی در دهه ۷۰ میلادی به دنبال تابش شدید نور خورشید نیمه متلاشی شد و دانشمندان ناسا احتمال می دهند آیسان هم به همین سرنوشت دچار شود.