پارلمان جدید عراق اولین جلسه خود را بدون انتخاب نخست وزیر جدید به پایان رساند.
قانون گذاران برای اولین بار از زمانی که در اواخر ماه آوریل انتخاب شدند، روز سه شنبه تشکيل جلسه دادند، اما پس از آن که تعدادی از وکلا از تنفس بازنگشتند، رئيس موقت مجلس، مهدی الحافظ، پایان جلسه را اعلام داشت.
او گفت اگر امکان توافق وجود داشته باشد، وکلای مجلس هفته آينده به کار خود ادامه خواهند داد.
پيش از بروز بحران سياسی اخير، ناظران سياسی معتقد بودند که نخست وزیر نوری المالکی از حمايت کافی وکلای مجلس برای تصدی سه باره رياست قوه مجريه پس از انتخابات برخوردار خواهد بود. اما از زمان آن پيش گويی ها، پيکارجويان اسلام گرای سنی (داعش) مناطق وسیعی از شمال و غرب عراق را به تصرف خود درآوردند و کشور را به ورطه بحران عميقی پرتاب کردند.
رهبران غربی از مقامات عراقی خواستهاند برای مقابله با اختلافات فرقهای بين جوامع شیعه، سنی و کرد يک کابينه فراگیر تشکیل دهند.
پس از سرنگونی ديکتاتوری صدام حسين، عراق تحت نظامی اداره می شود که در آن نخست وزیر، يعنی رئيس قوه مجريه، از شیعيان انتخاب می شود، رياست جمهوری از ميان کردها و رياست مجلس با سنی ها است.
بالاگرفتن فعاليتهای نظامی پيکارجويان وابسته به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) با افزایش خشونتهائيست که ماه ژوئن را به طرز فوق العاده ای تبديل به مرگبارترين ماه سال برای غيرنظاميان و نيروهای امنيتی عراق کرده است.
هيات نمايندگی سازمان ملل متحد در عراق روز سه شنبه، ۱۰ تيرماه (۱ ژوئيه) گفت که ۸۸۶ پرسنل نظامی در ماه گذشته کشته شدند. اين تعداد بالاتر از مجموع تعداد کشته شدگان پنج ماه اول سال ۲۰۱۴ است. تعداد کشته شدگان غيرنظامی در ماه ژوئن دستکم ۱۵۳۱ نفر اعلام شد، که از ژوئيه سال گذشته بی سابقه بوده است.
طبق داده های سازمان ملل متحد، تعداد قربانيان تروريسم و خشونت در نيمه نخست سال ۲۰۱۴ ميلادی ۷۱۶۰ نفر اعلام شد، که در مقايسه با ۹۰۰۰ نفر در تمام سال ۲۰۱۳ افزايش حيرت انگيزی را نشان می دهد.
در واکنشی به سير صعودی خشونتها، ایالات متحده برای تقویت امنیت در سفارت آمريکا و فرودگاه بین المللی بغداد ۲۰۰ سرباز بیشتر اعزام داشته است.
رئيس جمهوری آمريکا، باراک اوباما، مجوز استقرار اين تعداد را روز دوشنبه صادر کرد و در نامه ای به کنگره گفت کمک های آمريکا شامل هلیکوپتر و هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) نيز خواهد شد.
سخنگوی وزارت دفاع آمريکا (پنتاگون)، دریادار جان کربی، گفت، نیروهای اعزام شده در حال حاضر وارد عراق شده اند. آنها به ۲۷۵ سرباز اعزامی ماه گذشته برای محافظت از سفارت خواهند پيوست.
این نیروها علاوه بر ۳۰۰ مشاور نظامی به عراق گسيل شده اند که رئيس جمهوری آمريکا پيشتر مجوز اعزام آنها را برای کمک به عراق در مبارزه با پيکارجويان داعش صادر کرده بود. داعش شهرهای عمده را به تصرف خود درآورده و بغداد را تهديد می کند.
با احتساب آخرین اعلان، تعداد نیروهای آمریکایی در عراق اکنون نزديک به ۸۰۰ نفر شده است.