خروج از عراق بزرگترين عمليات خروج نظامی در تاريخ ارتش آمريکا

خروج از عراق بزرگترين عمليات خروج نظامی در تاريخ ارتش آمريکا

با نزديک شدن تاريخ خروج آمريکا از عراق، نيروهای نظامی در بزرگترين پايگاه نظامی در جنوب عراق، به جمع آوری و ارسال تجهيزات نظامی، شدت بخشيده اند. قرار است نيروهای نظامی آمريکا تا پايان سال جاری خاک عراق را ترک کنند.

حدود ۴۰ هزار نيروی آمريکايی هنوز در عراق مستقر هستند، اما قرار است بر اساس توافق انجام شده که پرزيدنت باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، در روز بيست و يکم ماه گذشته اعلام کرد، تمامی سربازان آمريکايی خاک عراق را تا پايان امسال ترک کنند.

عمليات خروج از عراق بزرگترين عمليات خروج نظامی در تاريخ ارتش آمريکا است.

ارتش آمريکا آماده می شود، ده ها پايگاه نظامی را به نيروهای عراقی تحويل دهد؛ هزاران خودروی نظامی، ژنراتور برق، کولر و ديگر تجهيزات نظامی را يا از کار بياندازد و يا منتقل کند.

سرگرد هارولد هاف، از تيپ سوم ارتش آمريکا، در اشاره به گوشه ای از عمليات خروج، می گويد: ما در حال حاضر آماده جابجايی و خروج نيروهايمان هستيم که بايد بر اساس توافق سال ۲۰۰۸ تا آخر ماه دسامبر سال جاری، خاک عراق را ترک کنيم. حدود هزار سرباز و هزار قطعه نظامی از واحد ما به آمريکا بازگردانده شده اند.

خروج ارتش آمريکا از عراق، چرخشی بزرگ در جنگی است که از سال ۲۰۰۳ آغاز شد و به سقوط رژيم صدام حسين انجاميد.

سربازان آمريکايی در پايگاه کالسو در نزديکی بغداد، وارد عمليات خروج نيروهای خود شده اند.

سرگرد شاو، که پنج سال در عراق خدمت کرده است، وضعيت امنيتی عراق را بسيار بهتر از گذشته توصيف می کند: من با اطمينان می گويم که تا ۲۰ و يا ۵۰ سال آينده، عراق در منطقه خليج فارس نقش رهبری خواهد داشت و هيچ کشوری نمی تواند با آن رقابت کند. به نظر من عراق، کشور امنی است. البته به اندازه ای که بايد، امن نيست، اما در اين مسير در حال پيشرفت است.

آمريکا کليه وظایف جنگی ارتش خود را در ماه اوت سال ۲۰۱۰ به نيروی های عراقی تحويل داد و از آن هنگام تا کنون نقش مشاوره ای و کمکی ايفا کرده است.