تحریم تهران با افت شاخص بورس و رونق طلا و دلار همراه شد

آخرین روز کاری در بورس تهران با افت تمامی شاخص ها به پایان رسید. آگاهان تاثیرات تصویب قطعنامه تحریم ایران را عامل افت شاخص ها در چند روز اخیر ارزیابی کردند.

محمود رضا خاوری، مدیر عامل بانک ملی، نیز، پیش از گفت و گو با خبرگزاری مهر، محدویت های سیاسی را علت بسته شدن دست و بال بانک های دولتی دانسته بود.

هر چند بابک افقهی، معاون وزیر بازرگانی می گوید، «با وجود بحث هایی که در حال حاضر درباره تحریم ایران در دنیا وجود دارد... مردم جهان نسبت به شناخت بیش تر جمهوری اسلامی ایران، تمایل بیش تری از خود نشان می دهند.»

در حالی که علی اکبر محرابیان، وزیر صنایع و معاون، در جمع نمایندگان اعزامی اقتصادی ایران به سایر کشورهای جهان، اقتصاد در جمهوری اسلامی را متکی بر مردم دانست، مصطفی کواکبیان، عضو فراکسیون خط امام مجلس، در جلسه علنی روز چهارشنبه ۱۹ خرداد گفت، اساسنامه صندوق توسعه ملی دولتی تنظیم شده است.

این مقام با استناد به اصل ۴۴، اظهار داشت، «بر اساس بند ۲۲ سیاست های ابلاغی رهبر نظام، این صندوق اصلا دولتی نیست و باید به صورت غیر دولتی تشکیل شود.»

یک فوریت لایحه اساسنامه صندوق توسعه ملی، در حالی روز چهارشنبه با ۱۲۱ رای موافق تصویب شد، که به نوشته خبر آن لاین، دولت قصد دارد «منابع صندوق توسعه ملی را صرف ادامه حضور خود در اقتصاد کشور کند.» هر چند قانون دولت را موظف کرده است که حداقل ۲۰ درصد از در آمدهای نفتی را به این صندوق واریز کند.

مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی، در آخرین نشست خبری خود اعلام کرد، تهران خواهان بالا بردن حجم تجارت خود است، حال چه واردات باشد، چه صادرات. آقای وزیر بالا رفتن حجم تجارت را، به طور قطع، مساوی با افزایش اشتغال دانست.

از سوی ديگر وزیر بازرگانی، در پاسخ به پرسش روزنامه خراسان، اعلام کرد که اطلاعی از میزان قاچاق کالا ندارد، هر چند آماده ممانعت از واردات پوشاک مغایر با شئونات اسلامی است.

هم زمان بررسی لایحه برنامه پنجم توسعه نیز در جریان است. از دید محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی ایران، برنامه پنجم نباید بخشنامه دولتی باشد. وی درباره جزئیات ۹ ماده پیشنهادی اتاق ایران می گوید، این پیشنهادات، کاملا با محور جهش صادرات بوده است.

آقای نهاوندیان هم چنین در دیدار با آیت الله اسدالله ایمانی، امام جمعه شیراز، گفت واگذاری امور اقتصادی کشور به بخش خصوصی می تواند در رشد و توسعه اقتصاد ملی موثر باشد. این مقام خواهان آن شد، که روحانیون و ائمه جمعه، فضای جذب سرمایه گذاران را فراهم کنند.

موسی غنی نژاد، اقتصادان، در سرمقاله روزنامه پول نوشت، «اگر شرایطی را داشتیم که اقتصاد ایران، در طول این سال ها، به این شکل دولتی نشده بود، برای توسعه اقتصاد کشور، نیازی به برنامه های توسعه پنج ساله نبود، زیرا این برنامه ها مربوط به بنگاه ها و سازمان هاست و دولت صرفا به عنوان یک سازمان باید برای اداره خودش برنامه داشته باشد، نه این برای اداره برنامه کل اقتصاد برنامه بنویسد...»

هم زمان شاهد تداوم صعود بازار طلا و دلار هستیم، سکه طرح قدیم ۳۱۴ هزار تومان فروخته شد، و دلار آمریکا نیز ۱۰۶۰ تومان معامله شد.