«نقدوبررسی ۱۲ رمان برتر فارسی» علی اشرف درویشیان بزودی منتشر می شود

مراسم بزرگداشت علی اشرف درویشیان در بنیاد هوشنگ گلشیری: نشسته از راست: مهسا محبعلی، محمود دولت آبادی، علی اشرف درویشیان، سیمین بهبهانی،

علی اشرف درویشیان، نویسنده، و خالق رمان «سال های ابری» می گوید به زودی کتاب نقدوبررسی ۱۲ رمان برتر فارسی که محصول کار مشترک او با رضا خندان مهابادی ست، منتشر می شود.

این کتاب که از سوی نشر چشمه منتشر خواهد شد هم اینک در مرحله حروف چینی است.

معرفی رمان های برتر فارسی به انتخاب نویسنده و منتقد سرشناسی همچون علی اشرف درویشیان می تواند به گسترش دامنه های ادبیات داستان مدرن ایران کمک کند.

علی اشرف درویشیان پیش از این نیز کتاب بیست جلدی: «فرهنگ افسانه های مردم ایران» را در همکاری مشترک با رضا خندان مهابادی منتشر کرده است که جامع ترین و معتبرترین فرهنگ افسانه های فلات ایران بشمار می آید.

به گفته علی اشرف درویشیان گردآوری و تنظیم افسانه های ایران بدون کمک هیچ نهاد و بنیاد دولتی به هزینه شخصی مولفان شکل گرفته است. این در حالی ست که چنین کارهای سترگی در غرب به پشتیبانی مالی چندین دانشگاه و بنیاد فرهنگی امکان پذیر می شود.

علی اشرف درویشیان که باوجود بیماری و کهولت به دستور پزشکان باید بیشتر از گذشته استراحت کند، می گوید همچنان می نویسد اما هنوز نگارش دو رمانش تمام نشده است.

یكی از این رمان‌ها «همیشه مادر» است و رمان دیگر، «دو خرس عاشق» كه چند ماهی می‌شود به نگارش آن‌ها مشغول است.

علی اشرف درویشیان از نویسندگان برجسته امروز و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران است. کانونی که سالهاست تحت فشار همه جانبه نیروهای امنیتی امکان برگزاری مجمع عمومی برای انتخاب دور تازه هیئت دبیران خود را نیافته است.

«آبشوران»، «از این ولایت»، «درشتی»، «صمد جاودانه شد»، «همراه آهنگ‌های بابام»، «فصل نان» و «سال‌های ابری» از جمله کارهای علی اشرف درویشیان است.

در دی ماه سال گذشته، بنیاد هوشنگ گلشیری به هنگام برگزاری مراسم جایزه این بنیاد به بهترین داستان نویسان ایران، آیین ویژه بزرگداشت علی اشرف درویشیان را نیز برگزار کرد که در آن مراسم حسن کیائیان مدیر نشر چشمه و از دوستان و همکاران قدیمی درویشیان در ستایش از درویشیان گفت: «اجازه می­خواهم با وجود نزدیک به سی­وپنج سال آشنایی با علی­اشرف درویشیان و بیست­وپنج سال افتخار آشنایی با خود ایشان، به نوشته­هایش نپردازم و از خود مؤلف بگویم که به نظرم شاید مهمتر از مقولـﮥ آثار قلمی منتشرشده باشد، چه اعتقاد دارم عصاره و هدف تمامی هنرها، از جمله داستان­نویسی که هنر اصلی درویشیان است، انسان و انسانیت بوده و همچنان هست. و الا چه سود اگر خروارها کاغذ را سیاه کنیم و در آن از تنها موجودی که جامه به تن دارد و آستینش از اشک تر است سخن نگوییم!»

رضا خندان مهابادی همکار دیرینه علی اشرف درویشیان نیز گفت: «در مورد درویشیان می­توان از آزاد­اندیشی، نقدپذیری و پختگی عاطفی او گفت. اما می­دانم که پرداختن به این­ همه در این فرصت امکان­پذیر نیست. به هر روی، می­خواهم این را بگویم که قدرشناسی من نسبت به علی­اشرف حد و مرزی ندارد. اما چرا باید از او تقدیر کرد؟ مگر چه گلی به سر ادبیات و جامعه زده است که در خور تقدیر باشد؟ من از معیارهایی که موجب شده است بنیاد زنده­یاد گلشیری از درویشیان تقدیر کند خبر ندارم، اما بنا به دلایلی که می­گویم او را شایستـﮥ چنین کاری می­دانم و این دلایل در دو کلمه خلاصه می­شوند: انسانِ هنرمند.»