کمیته انضباطی دانشگاه علم و صنعت، یازده دانشجو را به دلیل شرکت در یک مهمانی «مختلط»، به یک تا سه ترم تعلیق از تحصیل محکوم کرد.
وبسایت هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گزارش داده است که برخی از این دانشجویان توسط «پلیس امنیت اخلاقی» نیز احضار شدند و یا در جلسههای کمیته انضباطی مجبور شدند در این رابطه «تعهد» بدهند.
بر اساس این گزارش، عکس دستهجمعی این افراد را با اینکه در یک مهمانی خصوصی بودند در ابعاد بزرگ و رنگی چاپ کرده بودند.
این دانشجویان میگویند دانشگاه «در بالاترین سطح» به حریم خصوصی آنها ورود کرده است.
یکی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت که نامش فاش نشده به وبسایت هرانا گفته است که در جلسه کمیته انضباطی به آنها فشار آورند «تا چیزهایی را که خودشان میخواهند» بنویسند.
برخی از این دانشجویان به دلیل سفر رفتن با هم، با پروندههای سنگینتری در کمیته انضباطی روبرو شدهاند.
در آبان ماه سال جاری نیز شماری از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم به دلیل حضور در مهمانی «مختلط»، به اتهام «ساختارشکنی و ترویج اباحهگری در فضای مجازی» با تعلیق از تحصیل تا ۴ نیمسال تحصیلی محکوم شدند.
فشار نهادهای حکومتی به دانشجویان و دانشگاهیان پس از مشارکت فعال این قشر جامعه در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، به طور بیسابقهای افزایش یافته و تعداد زیادی از اساتید و دانشجویان به بهانههای مختلف از ادامه فعالیت یا تحصیل محروم شدهاند.
شماری از اساتیدی که در کنار دانشجویان خود ایستاده بودند نیز با بازنشستگی و استعفای اجباری روبرو شدند.
روزنامه «هممیهن» چندی پیش گزارش داد که با تصویب آییننامه کمیته انضباطی دانشگاه در آذر ماه گذشته، سرکوب دانشجویان شدت یافت و فضای دانشگاهها ملتهبتر شد.
در این گزارش آمده است که در سال گذشته، ۱۷۶ حکم انضباطی، ۸ اخراج و ۳۰۱ ترم تعلیق از سوی کمیتههای انضباطی گزارش شده است و همچنین اشاره شده که عمده پروندهسازیها «بدون رعایت ضوابط آییننامهای» ادامه دارد.
«شیوهنامه اجرایی آییننامه انضباطی دانشجویان کشور» با تعیین «۲۰ شیوه تنبیهی» و امضای وزیران علوم و بهداشت جمهوری اسلامی، آذر ماه گذشته به دانشگاههای کشور ابلاغ شد.
در مقدمه این شیوهنامه آمده است: «کمیته انضباطی دانشجویان» به عنوان «مرجع رسیدگی به تخلفات دانشجویان» موظف است با تاکید بر «موازین شرعی، اخلاقی، قانونی و حقوقی» به تخلفات رسیدگی کند.
فرمانده کل سپاه پاسداران، حسین سلامی، در مهرماه سال جاری ادعا کرده بود «دشمنان» دانشگاه را به عنوان «نقطه تمرکز تمام تلاشهای خود» برای «تحریف ذهنها، تسخیر قلبها، تسلط بر فضای اندیشه و تفکر و باورهای جوانان ما» در نظر گرفتهاند.
سختگیری در مورد اعمال حجاب اجباری نیز از زمان اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» در فضای دانشگاهها شدت یافته است.
در تازهترین اقدام، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران از استقرار زنان «حجاببان» در این دانشگاه خبر داد.
مهدی شهبازی در گفتگو با خبرگزاری «ایلنا» تأکید کرد که با اساتید و کارمندان دانشگاه نیز در این رابطه «به طور بسیاری جدی» برخورد خواهد شد.