بازگشت صخره‌نورد ایرانی از مسابقات آسیایی در میانه جنجال حجاب

الناز رکابی، صخره‌نورد ایرانی

الناز رکابی که شرکتش در رقابت‌های آسیایی صخره‌نوردی در کره جنوبی بدون حجاب اجباری با جنجال‌های زیادی همراه شده بود، بامداد چهارشنبه در میان نگرانی‌هایی مبنی بر دستگیری و ممنوع‌الخروجی او در میان استقبال صدها نفر از هوادارانش وارد تهران شد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

ورود الناز رکابی به ایران در میان استقبال هوادارانش در فرودگاه

الناز رکابی به محض ورود به ایران جلو دوربین های دو خبرگزاری حکومتی قرار گرفت و در پاسخ به سوال خبرنگار صداوسیما گفت: «همان طور که در فضای مجازی هم توضیح دادم این اتفاق کاملا سهوی بود.»

وی افزود: «با توجه به‌ جو مسابقات درگیر مسائل فنی بودم و از آنجا که در بخش بانوان در قرنطینه بودم، پس از پوشیدن لباس و کفش از گذاشتن حجاب غافل شدم.»

رکابی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون واکنش های صورت گرفته به حضور بدون حجاب وی در مسابقات نیز گفت: «تندروی‌هایی اتفاق افتاد، اما من در سلامت کامل برگشتم و مشکلی برای من پیش نیامد و تنشی نیز وجود نداشت.»

وی با رد برخورد مسئولان تیم و ۴۸ ساعت بی‌خبری پس از مسابقه، افزود: «طبق برنامه‌ریزی قبلی به ایران برگشتیم.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

مصاحبه الناز رکابی با دو خبرگزاری حکومتی در میان فشارهای امنیتی پس از ورود به ایران

تصور می شد الناز رکابی ۳۳ ساله در حمایت از اعتراضات در ایران روسری خود را برداشته است، اما او در صفحه اینستاگرام خود نوشت که نداشتن روسری در جریان مسابقه غیرعمدی بوده است.

او افزود: «برنامه‌ریزی ضعیف بود و من پیش‌بینی نشده برای صعود فراخوانده شدم.»

استوری اینستاگرام الناز رکابی

رکابی در این مسابقات چهارم شد. او در سال ۱۴۰۰ مدال برنز مسابقات ترکیبی زنان در مسابقات جهانی صخره نوردی را به دست آورد.

پس از پایان مسابقه گزارش شده بود که دوستان خانم رکابی نتوانسته‌اند با او تماس بگیرند و نگرانی‌هایی برای امنیت او وجود دارد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

استقبال کاربران از اقدام الناز رکابی برای حضور بدون حجاب اجباری در مسابقات آسیایی سنگ‌نوردی

فدراسیون بین المللی صخره‌نوردی پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرد که با رکابی در تماس بوده و «در تلاش برای اثبات حقایق» است. این فدراسیون همچنین گفته بود که در بدو ورود الناز به ایران به نظارت بر وضعیت او ادامه خواهد داد، چرا که «ایمنی ورزشکاران برای ما بسیار مهم است و ما از هر تلاشی برای ایمن نگه داشتن یک عضو ارزشمند جامعه خود در این شرایط حمایت می‌کنیم.»

اعتراضات ناشی از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی پس از سپری شدن حدود یک ماه همچنان ادامه دارد و ابعاد جهانی آن نیز رو به گسترش است.