رشد ۲۳ درصدی واردات ایران در ۸ ماهه امسال

فراکسیون توسعه صادرات غیر نفتی مجلس شورای اسلامی، به تازگی در نامه ای به در نامه ای به محمد رضا رحيمی معاون اول رئيس جمهور، شمس الدین حسينی وزير امور اقتصادی و دارايي، مهدی غضنفری وزير بازرگانی، علی اکبر محرابيان وزير صنايع و معادن و محمود بهمنی رييس كل بانك مركزی چالش های پنج گانه صادرات غير نفتی را اعلام كرد و خواستار اقدام عاجل دولت برای رفع این چالش ها شد.

نخستین چالش از دید فراکسیون صادرات مجلس مجلس تنظیم و مدیریت نرخ ارز عنوان شده است. در قسمتی از نامه فراکسیون صادرات مجلس شورای اسلامی آمده است، صنايع داخلی بخصوص در بخش صادرات غيرنفتی با مشكل جدی قدرت رقابت با رقبای خارجی مواجهند و ضرورت دارد نيت دولت و مجلس مبنی بر حمايت از صادرات غيرنفتی با جبران خسارت وارد شده به صادر كنندگان ناشی از نرخ پايين ارز به نحو مناسب هر چه زودتر اجرايی گردد.

اسدالله عسگراولادی رئیس کمیسیون صادرات نیز، در ۱۲ آذر ماه در تازه ترین گفت گوی خود با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با ناچیز دانستن میزان مبلغ مشوق های صادراتی، صراحتا عنوان کرد، مشوق صادراتی در ایران وجود ندارد.

با وجود آن که این تاجر قدیمی، اضافه کردن نرخ ارز به صورت سالانه آن هم بر اساس تفاضل بین تورم خارجی و داخلی را یکی از دو راه جبران هزینه های ناشی از تحریم ها بین المللی می داند.

محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی، در ۹ آذر ماه در تازه ترین گفت و گو خود با خبر آن لاین با اشاره به این که دولت کاملا نرخ ارز را در اختیار دارد، گفت، نرخ ارز در ایران شرایط خاصی دارد و دولت اجازه نمی دهد نرخ ارز حتی درزمان اجرای هدفمندی یارانه ها از آن میزانی که باشد بالاتر رود.

در همین رابطه کوروش پرویزیان مدیر عامل بانک توسعه صادرات هم، روز جمعه ۱۲ آذر ماه در گفت و گو با خبرگزاری فارس اظهار داشت، سياست كلی دولت درباره نرخ ارز تغييری نداشته است و همان سياست قبلی را براساس قانون برنامه چهارم انجام می ‌دهد.

کارنامه تجارت خارجی ایران، در ۸ ماهه امسال نشان از واردات ۴۰ میلیارد دلاری دارد که رشد ۲۳ درصدی را نشان می دهد.

این در حالی است که تازه ترین پیش بینی واحد اطلاعات اکونومیست از کاهش صادرات ایران طی سال های آتی خبر می دهد.