اتحادیه اروپا روز سه شنبه در پی نگرانی های ناشی از وضعیت حقوق بشر در ایران، دارایی های ۳۲ مقام ایرانی را به اتهام مشارکت در نقض حقوق انسانی مردم ایران مسدود و محدودیت های سفر بر آنان وضع کرد.
ویلیام هیگ وزیر، امور خارجه بریتانیا روز دوشنبه گفت حبس رهبران مخالفان، بازداشت روزنامه نگاران و استفاده کاربرد بیش از اندازه مجازات مرگ از جمله تخلف های ایران است.
پیشتر در روز سه شنبه، جمهوری اسلامی ایران از اتحادیه اروپا خواست در موضع خود نسبت به یک گروه ناراضی در عراق بازنگری کند. رسانه های دولتی جمهوری اسلامی به نقل از رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه نوشتند که تهران انتظار دارد گروه های بین المللی و کشورهایی که مدعی حمایت از حقوق بشر هستند، تروریسم را محکوم کنند.
وی افزود این گروه ها باید بدون توسل به رفتار سیاسی دو سویه عمل کنند. مهمانپرست این نظر را روز سه شنبه و پس از آن ابراز داشت که کاترین آشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه ای در روز شنبه از کشته شدن افراد در اردوگاه اشرف درعراق، محل سکونت اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران، ابراز تاسف کرده بود.
روز جمعه، نیروهای عراقی، پس از آن که ساکنان اردوگاه به آنان سنگ پرتاب کردند، به آنجا هجوم بردند. منابع بیمارستانی مرگ ۱۰ تن را تایید کرده اند در حالی که این گروه مخالف دولت ایران آمار کشته شدگان را بیشتر از این اعلام کرده است.