آقای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، ظهر روز شنبه ۸ آبان ماه، در افتتاحیه همایش بزرگ نظام بانکی در مسیر توسعه و تحول کشور، با تاکید بر استفاده از ظرفیت های ارزی کشور در بخش های مختلف سرمایه گذاری و صنعت اظهار داشت، «ذخایر ارزی کشور را ۱۰۰ میلیارد دلار تخمین زدهاند که قطعا بیش از این مقدار است، بدون شک اگر ذخایر معدنی کشور در کنار منابع عظیم بانکی از طریق بانک های کشور فعال شود نه تنها شاهد جهش در بخش های مختلف صنعت کشور خواهیم بود بلکه با استفاده از این ظرفیتها فرصت مناسبی برای حضور در عرصه های جهانی و بین المللی است.»
رئیس فوه مجریه هم چنین، در زمینه اقدامات نظام بانکی کشور در برخورد با تحریم بین المللی گفت، «دشمنان با بداخلاقی خیال می کردند می توانند با محدود کردن نظام بانکی آسیبی به ملت ایران وارد کنند اما با اقدام هوشمندانه
سیستم بانکی کشور، این برنامه ها به طور کامل مهار شده و بی اعتبار گردید.»
محمود احمدی نژاد در حالی این سخنان را بیان کرد، که چهار روز پیش از سخنان وی، سرویس اقتصادی جهان نیوز - روز سه شنبه ۴ آبان ماه، از «ابهام آفرینی بانک مرکزی در خصوص ذخایر ارزی» سخن گفته، و در این زمینه نوشته بود، «محمود بهمنی رئیس بانک مرکزی با بیان این که طبق آمار بانك جهانی، ايران ۱۰۰ ميليارد دلار ذخاير ارزی دارد... به صورت تلویحی آمار ارائه شده بانک جهانی را تایید نمود.
هر چند از بکار بردن جمله ای مانند «اگر این که آن ها می گویند درست است» نمی توان مفهوم تایید را استنباط کرد.
در همین حال چند روز بعد رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) بار دیگر در این خصوص توضیح داد که: «من در اين مورد گفتم وقتی بانك جهانی يا صندوق بينالمللی پول اين را
می گويند، يعنی از آنها نقل قول كردم و گفتم اگر آن درست باشد كم رقمی نيست.» به این ترتیب جهان نیوز نتیجه گرفته است، «رئیس کل بانک مرکزی با ترفند «بازی با کلمات » سعی دارد از بیان میزان دقیق ذخایر ارزی کشور خودداری کند اما باید گفت این گونه ابهامات و شک و تردید در مورد میزان ذخایر ارزی را بیش تر می کند.»
این پایگاه خبری می افزاید، «جالب آن که رييس كل بانك مركزی در پاسخ به اين سوال كه چقدر اين ميزان ۱۰۰ ميليارد دلار ذخاير ارزی اعلام شده با واقعيت يا رقمی كه او از آن اطلاع دارد، منطبق است؟ گفت: من كه رقم خودم را نگفتم!»
در همین حال روزنامه ایران، که از آن به عنوان دولتی ترین روزنامه کشور یاد می شود، در یکی از شماره های اخیر خود، روز یک شنبه ۲ آبان ماه، به میزان «سرمایه بانک های داخلی و خارجی» پرداخته است و در گزارشی با عنوان «بانک های ایرانی در فهرست کم سرمایه ها» سرمایه بانک ملی، بزرگ ترین بانک ایرانی را حول و حوش ۲ میلیارد دلار دانسته است که به نوشته این روزنامه، یک هشتم سرمایه برخی بانک های عربی، و هم چنین اپش بانکاسی ترکیه است. که گفته می شود حدود ۸ میلیارد دلار سرمایه دارند.
روزنامه ایران، از قول دکتر مجید داوری مدیر عامل بانک تجارت نوشته است، «طی سال های بعد از انقلاب بانک های دولتی هیچ گونه افزایش سرمایه ای نداشته اند.»
کوروش پرویزیان مدیر عامل بانک توسعه تجارت نیز، به همین روزنامه گفته است، سرمایه واقعی بانک ها در حال حاضر نسبت به حجم اقتصاد و رشد مورد نیاز جامعه کمبود زیادی دارد.
جالب آنکه رييس كل بانك مركزی در پاسخ به اين سوال كه چقدر اين ميزان يکصد ميليارد دلار ذخاير ارزی اعلام شده با واقعيت يا رقمی كه او از آن اطلاع دارد، منطبق است؟ گفت: من كه رقم خودم را نگفتم!