شلاق زدن ۳۵ دختر و پسر در قزوین برای "درس عبرت" سایرین

تصویری از صفحه "بچه پولدارهای تهران" که به نظر می‌رسد مربوط به یک پارتی شبانه است. پلیس با پارتی های مختلط برخورد می‌کند.

دادستان قزوین اعلام کرد که ۳۵ دختر و پسر را به خاطر شرکت در جشن فارغ التحصیلی مختلط که با رقص و نوشیدن مشروبات الکلی همراه بوده، ۹۹ ضربه شلاق زده‌اند تا "درس عبرتی" برای سایرین باشد.

اسماعیل صادقی نیارکی دادستان عمومی و انقلاب قزوین، روز پنجشنبه، ۶ خرداد به خبرگزاری قوه قضاییه گفت که ۳۵ دختر و پسر در ویلایی اطراف قزوین دستگیر شده‌اند و فردای آن روز با تشکیل "جلسه فوق العاده" دادگاه، هر کدام از آنها به ۹۹ ضربه شلاق تعزیری محکوم شدند و حکم همان روز اجرا شده است.

به گفته این مقام قضایی، تشکیل سریع دادگاه و اجرای بلافاصله حکم شلاق به این دلیل بوده که "درس عبرتی باشد برای افرادی که مبادرت به هنجارشکنی کرده و حیاط خلوتی برای رفتارهای هنجارشکنانه خود ایجاد می‌کنند."

دادستان قزوین هشدار داده که دستگیری افراد در پارتی‌های مختلط و محکومیت و مجازات متعاقب آن "سابقه کیفری" محسوب می‌شود و "برای آینده تحصیلی، کاری و شغلی‌شان مشکل ساز خواهد بود".

قاضی صادقی نیارکی همچنین گفت که "دستگاه قضایی مخالف شادی مردم نیست" اما با مواردی مثل مصرف مشروبات الکلی و رقص مختلط "به بهانه‌های مختلف مانند جشن تولد، دانش آموختگی و میهمانی" برخورد می‌کند.

به نظر می‌رسد که دور جدیدی از برخورد با مهمانی‌ها و مصرف مشروبات الکلی در دستور کار نیروی انتظامی و قوه قضاییه ایران قرار گرفته است.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران ۲۱ اردیبهشت ماه هشدار داد که اسامی ورزشکاران و هنرمندان ایرانی که در "جلسات مبتذل و خلاف موازین" شرکت کنند، اعلام خواهد شد.

در تاریخ ۱۵ اردیبهشت نیز خبرگزاری قوه قضاییه اعلام کرد که "هفت بازیگر معروف سینما" در یک "پارتی شبانه" دستگیر شده‌اند.

از سوی دیگر غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه در اقدامی کم‌سابقه دلیل مرگ مشکوک مهرداد اولادی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران را "مصرف مواد و الکل" اعلام کرد.

ایران سال‌ها است که آمار دقیقی از مصرف الکل ارائه نمی‌کند اما مقامات ایرانی همواره از آن به عنوان یک آسیب اجتماعی نام می‌برند و نیروی انتظامی به طور مداوم از کشف محموله‌های الکل خبر می‌دهند.

برخورد با مهمانی‌های مختلط در ایران نیز از سوی بسیاری از حقوقدانان و فعالان حقوق مدنی، به عنوان یکی از موارد نقض حقوق شهروندی برشمرده می‌شود. محمد مصطفایی، حقوقدان ساکن نروژ پیش از این به صدای آمریکا گفته که ماده قانونی برای برخورد با پارتی‌ها و مهمانی‌ها در ایران وجود ندارد.