ادامه اعتراضات معیشتی در مناطق مختلف ایران

تجمع پرستاران معترض در یزد در مقابل دانشگاه علوم پزشکی

هم‌زمان با ادامه اعتصاب و تجمع صدها تن از معدنچیان معدن طَزَره و کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر و نیروهای نهضت سوادآموزی، پرستاران در یزد و خانواده‌های کارکنان رسمی صنعت نفت در بوشهر تجمع و راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، حدود ۱۴۰۰ کارگر معدن زغال‌ سنگ طزره، زیرمجموعه شرکت زغال سنگ البرز شرقی، در استان سمنان، روز چهارشنبه چهارم مهر، برای سومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند.

بنا بر این گزارش، این اعتراض صنفی که از روز دوشنبه دوم مهرماه از سوی کارگران قراردادی و پیمانکاری آغاز شده، با پیوستن سایر کارگران و کارکنان معدن طَزَره گسترده‌تر شده است.

مطالبات معترضان از جمله «حذف پیمانکار»، «افزایش حقوق حداقلی برای بهبود وضعیت معیشتی‌کارگران»، «عقد قرارداد مستمر و دائم»، «رفع مشکلات بازنشستگی با درج عناوین شغلی غیر واقعی در لیست»، «تامین امنیت شغلی کارگران» و «دادن حق اعتراض و بیان مشکلات صنفی از سوی کارگران» ذکر شده است.

کارگران و معدنچیان در ایران علاوه بر مشکلات معیشتی و صنفی، با معضل نبود ایمنی محیط کار هم دست و پنجه نرم می‌کنند.

انفجار معدن زغال سنگ شرکت معدنجو در طبس در شامگاه ۳۱ شهریور موجب کشته‌شدن حدود ۵۰ کارگر شد. در شهریورماه سال گذشته هم انفجار یکی از معادن طَزَره دامغان دستکم ۶ کشته و زخمی برجای گذاشت.

خبرگزاری ایلنا روز چهارشنبه همچنین از هفتمین روز اعتراض کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر خبر داده است.

بنا بر این گزارش، مطالبات کارگران از جمله شامل «اجرای طرح طبقه‌بندی کارگران پیمانکاری و قراردادی»، «پرداخت پتروکارت به همه کارگران»، «پرداخت منظم حق اعیاد و حق پاداش و بهره وری»، «رفع مشکل پرداخت بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی»، «اختصاص سهمیه به کارگران پیمانکاری برای تبدیل وضعیت شغلی» و «بالابردن میانگین اضافه کاری ماهانه نیروهای قراردادی و شرکتی» ذکر شده است.

همزمان، پرستاران در یزد در اعتراض به عدم تحقق مطالبات خود و با تاکید بر اصلاح تعرفه پرستاری، اجرای صحیح قانون مشاغل سخت و زیان آور، اجرای اضافه کاری اختیاری و برخورداری از حق مسکن، در مقابل دانشگاه علوم پزشکی یزد تجمع کردند.

کارکنان نهضت سوادآموزی از استان‌های مختلف همچون استان چهار محال و بختیاری هم برای دومین روز متوالی در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران تجمع کردند و به سردادن شعارهای اعتراضی پرداختند.

بر پایه ویدیوی منتشرشده در کانال خبری «اعتراض مدنی بازار»، معترضان خواستار بهبود وضعیت شغلی، برخورداری از بیمه و افزایش حقوق خود شده‌اند.

خانواده‌های کارکنان رسمی صنعت نفت ساکن شهرک جم در بوشهر هم در اعتراض به پرداخت نشدن کامل حقوق و مزایا و کسورات ناعادلانه راهپیمایی کردند.

بر پایه ویدیوهای منتشرشده در کانال‌های خبری، راهپیمایی کنندگان شعار دادند: «قرارداد استخدام اجرا باید گردد، کسورات نامشروع ملغی باید گردد.»

در پی وخامت اوضاع اقتصادی در ایران، اعتراضات و اعتصابات صنفی و کارگری افزایش یافته است.

اعتراضات معیشتی طیف گسترده‌ای از مردم ایران از جمله پرستاران، بازنشستگان، کارگران، معلمان، مال‌باختگان و کارکنان بخش درمان در حالی رو به گسترش است که معاونت سیاسی سپاه پاسداران در نشریه خود خطاب به «وزارت‌خانه‌های مرتبط با بازار و اقتصاد» اعلام کرده است که «باید آرایش جنگی بگیرند» و خود را برای «جنگ اقتصادی» آماده کنند.