هزاران نفر در بریتانیا خواهان آزادی سه فعال مدافع حقوق زنان در ایران شدند

از راست: مژگان کشاورز، منیره عربشاهی و دختر او یاسمن آریانی

دفتر سازمان عفو بين الملل در بریتانیا با انتشار یک فراخوان، خواهان اقدام فوری در خصوص آزادی مژگان کشاورز، یاسمن آریانی، و منیره عربشاهی، سه فعال حقوق زنان که در ایران به خاطر اعتراض به حجاب اجباری زندانی هستند، شد.

به گزارش سازمان عفو بین الملل، تاکنون بیش از ۳۰ هزار نفر از فعالان و شهروندان بریتانیا با امضا کردن این دادخواست، از مقامات ایران خواستار آزادی این سه مدافع حقوق زنان شده‌اند.

در این فرخوان آمده است که این سه زن به دلیل عدم پوشیدن حجاب به اتهام «فساد و فحشا» به زندان افتاده‌اند. این نهاد حقوق بشری از شهروند و فعالان بریتانیا خواست با ارسال یک ایمیل فوری به رئیس قوه قضاییه، ابراهیم رئیسی خواهان آزادی فوری آنها شوند.

این نهاد حقوق بشری با انتشار پست دیگری در صفحه توئیتر فارسی این سازمان نوشته است که، شما از حق زنان در آزادی انتخاب پوشش دفاع می‌کنید؟ یاسمن آٰریانی، ‌منیره عربشاهی و مژگان کشاور این کار را انجام دادند و به همین دلیل به اتهام «تشویق به فساد و فحشا» و دیگر اتهامات واهی به ترتیب به ۱۶، ۱۶ و ۲۳ سال زندان محکوم شدند.

گفته می شود دلیل بازداشت مژگان کشاورز، منیره عربشاهی و یاسمن آریانی پخش گل در واگن زنانه مترو تهران و اعتراض به حجاب اجباری در روز جهانی زن (۸ مارس) بوده است و آنها به «تجمع و تبانی علیه امنیت کشور»، « تبلیغ علیه نظام» و «ترویج و تشویق فساد و فحشا از طریق ترویج بی‌حجابی» متهم شده‌اند.

علاوه بر این، یاسمن آریانی به «توهین به مقدسات» نیز متهم شده و حمایت منیره عربشاهی از کارگران نیز اقدام مجرمانه درنظر گرفته شده است.

بر اساس اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، مرداد ماه امسال قاضی مقیسه ریاست شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی این سه فعال مدنی زندانی در زندان قرچک ورامین را مجموعا به ۵۵ سال و شش ماه زندان محکوم کرده است که در صورت قطعی شدن این حکم مجازات اشد قابل اجرا خواهد بود.

همچنین ببینید: سه فعال مدنی و مخالف با حجاب اجباری توسط جمهوری اسلامی مجموعا به ۵۵ سال زندان محکوم شدند

اسفند ماه گذشته مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در مراسم اهدای «جایزه زنان شجاع» در وزارت خارجه آمریکا از تلاش زنان ایرانی برای مبارزه با حجاب اجباری تقدیر کرد.

در اردیبهشت ماه سال جاری نیز وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای سرکوب شدید فعالان حقوق زنان در ایران توسط رژیم جمهوری اسلامی را به شدت محکوم کرد و خواستار آن شد که آزار و اذیت و زندانی کردن زنانی که تنها حقوق اولیه و بنیادین خود را مطالبه می‌کنند، پایان یابد.

همچنین سازمان عفو بین الملل خرداد ماه سال جاری با انتشار گزارشی، ضمن بازگو کردن نقش حجاب اجباری در زندگی روزمره زنان و دختران ایرانی، به برخوردهای گاه بسیار خشن ماموران پلیس امنیت اخلاقی رژیم جمهوری اسلامی با زنانی که حجاب کامل ندارند، اشاره کرده است.