یک عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان نسبت به بازگشت به دوران پهلوی هشدار داد و گفت «مرتجعان» به دنبال ترویج «ارزشهای دوران طاغوت از جمله بیحجابی» هستند. همزمان وزیر اطلاعات «ترویج بیحجابی» را از «برنامههای دشمن» دانست.
به گزارش خبرگزاریها در ایران، احمد خاتمی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان و امام جمعه موقت تهران که روز سهشنبه چهارم مرداد در اصفهان سخن میگفت، با بیان این که «برخی به بهانه جلوگیری از دوقطبی شدن جامعه میخواهند مانع امر به معروف و نهی از منکر شوند»، گفت: «بازگشت به دوران طاغوت خطر بزرگی است که باید مراقب بود.»
خاتمی حجاب را «از مسلمات» دانست و با «دروغ» خواندن «برخی شبههها» درباره طرح موضوع «بیحجابی» از سوی امامجمعهها برای «پوشاندن گرانیها»، افزود: «بغض این انقلاب را دارند و دست از سر ما برنخواهند داشت مگر این که قدرتمند باشیم و بدانند زورشان به ما نمیرسد.»
همچنین خبرگزاری دولتی «ایرنا» به نقل از «دبیرخانه شورای هماهنگی اطلاعات» که نهاد تجمیعی دستگاههای اطلاعاتی حکومتی ایران است، نوشت که اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، در جمع مسئولان «دستگاههای اطلاعاتی و حفاظتی» جمهوری اسلامی گفته است که «دشمن» در تلاش است که به ارزشها و معنویت جامعه «آسیب» بزند.
خطیب در برنامهای به میزبانی «سازمان حفاظت اطلاعات» وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، «ترویج بیحجابی» را از برنامههای «دشمن» با هدف جدا کردن جامعه از «ارزشهای قرآن» دانست.
جمهوری اسلامی از سال های آغازین پس از انقلاب ۵۷ «آزادی پوشش» را ممنوع کرد. حکومت در سال ۶۲ با تصویب قوانینی در مجلس شورای اسلامی، رسما «حدود شرعی» مشخصی را برای نوع پوشش زنان در ایران تعیین کرد که عدم رعایت آن با مجازات دارد و در ادبیات حکومتی به آن «بیحجابی» میگویند.
احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، بیست و دوم تیرماه در واکنش به موج گسترده حمایت از کارزار عمومی «حجاب بی حجاب» در ایران، مدعی شده است که «بعضی از این موارد اصلا مربوط به داخل نیست.» علیاصغر گرجی، دبیر ستاد امر به معروف قم، نیز گفته بود باید «قلم پای» هرکس که قصد «تعرض به حجاب» را دارد، «خُرد» کرد.
در همین ارتباط، روزنامه «همشهری» چاپ تهران در شماره روز سهشنبه چهارم مردادماه خود با اعلام این که اخیرا کارزاری تحت عنوان «من محجبهام و مخالف گشت ارشادم» در جامعه به «راه انداختهاند» که کمتر از ۲۴ ساعت به کارزار «مخالف حجاب اجباری هستیم» رسیدهاند، مدعی شده است که این مطالبهها «برخلاف احکام شریعت» است و با «قوانین و فرهنگ ایرانی» همخوانی ندارد.
این رسانه که وابسته به شهرداری تهران است و با بودجه عمومی اداره میشود، به نقل از امیرحسین بانکیپور فرد، عضو «شورای عالی انقلاب فرهنگی» جمهوری اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نوشته است که «کشف حجاب» در فضای عمومی «قانونشکنی» است، «حقوق اجتماعی و امنیت اخلاقی جامعه» را زیر سوال میبرد و خواهان برخورد «دستگاههای حاکمیتی» با «ساختارشکنیهای بسیار جدی» و «قانونشکنیهایی که بعد امنیتی دارد» شده است.
همزمان واکنشها به برخوردهای گشتهای شرعی مربوط به حوزه پوشش زنان و پیگیری حجاب زنان در فضای مجازی ادامه دارد.
برخی کاربران شبکههای اجتماعی فعالیت «گشت ارشاد» جمهوری اسلامی را با گشتهای مشابه در زمان گروه اسلامگرا و تروریست «داعش» در سال ۲۰۱۴ مقایسه کردهاند که زنان را با خشونت به اسارت میبردند.
برخی دیگر مانند عباس عبدی، روزنامهنگار اصلاحطلب، نیز نوشتهاند که این رفتارها با دختران نوجوان، به «وضعیت ناخوشایندی» منجر خواهد شد.
در ماههای اخیر، در شرایطی که مخالفت با «حجاب اجباری» در جامعه افزایش یافته و برخورد خشن نیروهای نظامی جمهوری اسلامی با مخالفان نیز شدت یافته، کارزارهای متعدد مجازی و خیابانی نیز برای بیان این مخالفتها شکل گرفته است.
سهشنبه بیست و یکم تیرماه که در تقویم جمهوری اسلامی برابر بود با «روز عفاف و حجاب»، در بسیاری از مناطق ایران «زنان و دختران» به کارزار «حجاب بی حجاب» پیوستند و با از سر برداشتن شال و روسری، بدون حجاب در شهرها تردد کردند که ویدیوهایش در فضای مجازی نیز فراگیر شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند