قطع آب «مشترکان بدمصرف» در تهران همزمان با تشدید بحران آب در ایران

شرکت آبفای تهران همزمان با تشدید تنش آبی در شماری از استان‌های ایران، آب ۳۰ هزار خانواده «مشترک بدمصرف» را به طور موقت قطع کرد.

رسول باقری، معاون أمور مشترکان شرکت آب و فاضلاب تهران، روز جمعه ۲۳ تیر، زمان قطع آب این مشترکان را بین ۶ تا ۷ ساعت ذکر کرد و هشدار داد که در صورت ادامه بدمصرفی، زمان قطع آب طولانی‌تر خواهد شد.

به گفته این مقام آبفای تهران، «دو درصد از مشترکان استان تهران بدمصرف، ۴۸ درصد پرمصرف و ۵۰ درصد هم خوش‌مصرف» هستند.

در چند روز گذشته نیز مقامات دولتی درباره تنش‌ آبی در چهار استان تهران، سیستان و بلوچستان، گلستان و خراسان رضوی تشکیل جلسه داده اند.

موضوع «پنج اَبَر پروژه خط انتقال آب از دریا» از جمله محورهای مورد گفتگو در جلسه روز چهارشنبه ۲۱ تیرماه بوده است.

معاون اول رییسی،مخبر یک جلسه مهم در تهران برگزار کرده باحضور وزرای نیرو،صنعت، معدن و تجارت و معاون اجرایی رئیسی در مورد حل بحران آب استانهایی که بیشتر درگیر کم ابی و قطع آب هستند.دستور جلسه که طرح انتقال آب از عمان را تسریع کنند و برنامه ریزی کنند برای تحقق حفر ۵ چاه آب ژرف تا1️⃣ pic.twitter.com/pJo4sYo1EO

— Azam Bahrami (@AzamBahrami) July 13, 2023

این در شرایطی است که بسیاری از کارشناسان، بحران آب در ایران را ناشی از مدیریت غلط دانسته و طرح انتقال آب از دریا را فاقد توجیه اقتصادی و موجب به فلاکت انداختن جغرافیای ایران برشمرده‌اند.

در روزهای گذشته هم اخباری درباره بی‌آبی در برخی مناطق پرجمعیت اطراف اهواز از جمله روستاهای مَلّاشیه، حردان، شموس ۱، و شموس ۲ منتشر شده بودند.

مقامات دولتی به قطعی آب چندساله در این مناطق اذعان کرده‌اند.

به گفته هاشم امینی، معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برد اری آبفای کشور، «بخشی از محلات در استان خوزستان و حاشیه شهر اهواز و روستای مَلّاشیه سال‌هاست قطعی آب دارند.»

نیک‌آهنگ کوثر، روزنامه‌نگار حوزه آب، در گفتگو با صدای آمریکا از جمله دلایل تشدید تنش آبی در ایران را گرم ترشدن هوا و سیاست‌های دولت در توزیع آب ذکر کرده است.