آمریکا: ایران در سیستم مخابراتی کشتی‌ها در خلیج فارس اختلال ایجاد می‌کند

اداره دریانوری وزارت حمل و نقل ایالات متحده آمریکا در بیانیه‌ای، هشدار داده است که ایران برای ایجاد اختلال در سیستم مخابراتی کشتی‌ها تلاش می‌کند.

به گزارش رویترز، اداره دریانوری ایالات متحده اعلام کرد اخیرا گزارش‌هایی دریافت کرده است که براساس آن «گروه‌هایی ناشناس» ادعا می‌کنند «کشتی‌های جنگی ایالات متحد یا ائتلاف» هستند.

براساس این بیانیه، دست‌کم در دو مورد، کشتی‌هایی که در آب‌‌های جنوبی ایران حضور داشتند، گزارش‌هایی از اختلال در جی‌پی‌اس ارائه کرده‌اند. در هر دوی این موارد، کشتی‌های نظامی ایران دخیل بوده‌اند.

به گفته اداره دریانوردی آمریکا، جمهوری اسلامی در تلاش است تا با ایجاد اختلال در سیستم ناوبری این کشتی‌ها، آن‌ها را به اشتباه وارد حریم دریایی خود کرده و سپس توقیف کند.

اداره دریانوردی ایالات متحده از کشتی‌های تجاری خواسته است که مسیر حرکت خود را به اطلاع ناوگان پنجم ایالات متحده یا بریتانیا برسانند و «اتفاق‌‌های مشکوک» را به این دو نهاد اطلاع دهند.

تنش در خلیج فارس میان ایران و ایالات متحده طی ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

بعد از اینکه جمهوری اسلامی در تاریخ ۳۰ خرداد/۲۰ ژوئن یک پهپاد آمریکا را بر فراز حریم بین المللی در منطقه خلیج فارس سرنگون کرد، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که قرار بود به سه مکان در ایران حمله نظامی شود، اما تنها ده دقیقه قبل از حمله از این کار منصرف شد.

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد.

ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.

جمهوری اسلامی در گذشته بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن می‌گذرد - خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکش‌ها در ماه‌های مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی خبر داد.

به تازگی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده، نیز پیشنهاد کشورهای اروپایی برای تقویت امنیت دریانوردی آزاد در خلیج فارس را یک اقدام «مکمل» برای تلاش‌های جاری واشنگتن در این راستا برشمرده بود.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا می گوید از حدود شصت کشور برای شرکت در این ائتلاف برای امنیت کشتیرانی آزاد در خلیج فارس دعوت شده است.