دیدگاه| ایرانیان کنجکاوند: چرا ترامپ با ما حرف نمی زند؟

گزارشی از توماس اردبرینک در روزنامه نیویورک تایمز

بعضی در ایران می گویند رهبران ایران باید در حرکتی مشابه آن چه کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، انجام داد به پرزیدنت ترامپ پیشنهاد یک دیدار بدهند. آنها می گویند اگر رئیس جمهوری آمریکا می تواند با رهبر کشوری منزوی با اردوگاه های کار اجباری، اعدام های صحرایی، زرادخانه جنگ افزارهای هسته ای و موشک های بین قاره ای به گفتگو بنشیند، چرا با ایران نتواند؟

مسعود دانشمند، از اعضای اتاق بازرگانی تهران، می گوید: «ما کشوری هستیم که انتخابات شوراها، مجلس و ریاست جمهوری برگزار می کند و یک جامعه پویای ۸۰ میلیونی دارد. کشوری که با بسیاری از دیگر کشورها مرز مشترک دارد. ایران به مراتب پیشرفته تر و بازتر از کره شمالی است. چرا ایران و آمریکا نتوانند بنشینند و گفتگوهای رو در رو داشته باشند؟»

مخالفت ایدئولوژیک رهبران جمهوری اسلامی با گفتگو با آمریکا یکی از دلایل این امر است. ایران مانند کره شمالی روابط دیپلماتیک با ایالات متحده ندارد. روسای جمهوری ایران هنگامی که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک می روند برای پرهیز از رو به رو شدن با رئیس جمهوری آمریکا سر از دستشویی در می آورند.

در عین حال، خروج پرزیدنت ترامپ از برجام موضع تندروها در بی اعتمادی به آمریکا را تقویت کرده است.

هادی مختاریان، باغداری در نزدیکی دریای خزر، می گوید: «وضع اقتصادی خیلی بد است و رهبران لازم است نفت بفروشند، چطور این کار زیر تحریم ها ممکن است؟ من فکر می کنم در آخر گزینه ای جز گفتگو با آمریکا نداریم. اگر با ترامپ حرف بزنند و اوضاع بهتر شود بسیاری از مردم خوشحال خواهند شد.»

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.