رابرت گيتس وزير دفاع آمريکا ميگويد هيچ نشانه ای نمی بيند که از نزديک شدن به معامله ای ميان ايران و گروهی از قدرت های جهان حکايت داشته باشد، هرچند که تهران چنين ادعائی را مطرح ساخته است. آقای گيتس که امروز در ترکيه با خبرنگاران صحبت ميکرد گفت ايران اگر در مورد پيشنهاد مبادله اورانيوم با سوخت اتمی جدی است بايد با آژانس بين المللی انرژی اتمی که بانی طرح است همکاری کند. آقای گيتس گفت ايران برای مطمئن ساختن جامعه بين المللی از توقف در پيشبرد برنامه تسليحات اتمی هيچ اقدامی انجام نداده است. آقای گيتس گفت ممکن است زمان وضع چهارمين دور تحريم های سازمان ملل متحد عليه تهران فرا رسيده باشد. درهمين حال آمريکا مجددا در مورد عواقب وخيم عدم همکاری ايران با جامعه بين المللی، به تهران هشدار داده است
جيمز جونز مشاور امنيت ملی آمريکا امروز، شنبه، در کنفرانس سالانه امنيتی مونيخ گفت ايران بايد به مسئوليت هايش عمل کند و در غير اينصورت با تحريم هائی گسترده تر و انزوائی بيشتر روبرو خواهد شد. مشاور امنيت ملی آمريکا اين نظر را يک روز پس از آن ابراز کرد که وزير امورخارجه ايران در کنفرانس مونيخ از آمادگی تهران برای قبول يک طرح مورد حمايت سازمان ملل متحد خبر داده بود - طرحی که براساس آن ايران بايد اورانيوم خود را برای تبديل به سوخت اتمی به خارج بفرستد.
منوچهر متکی ديروز، گفت تمامی طرف ها عزم سياسی خود را برای عملی ساختن چنين مبادله ای ابراز داشته اند. وی امروز ملاقاتش را با يوکيا امانو مدير کل جديد آژانس بين المللی انرژی اتمی، که در حاشيه کنفرانس مونيخ انجام گرفت بسيار خوب توصيف کرد.
تهران تا کنون از قبول طرح، که هدف آن کم کردن نگرانی های بين المللی از غنی سازی اورانيوم در ايران به قصد استفاده در توليد تسليحات اتمی است، امتناع ميکرد. تهران ميگويد برنامه اتمی اش برای مقاصد صلح آميز است. آمريکا و ديگر قدرت ها، در واکنش به امتناع تهران از متوقف ساختن غنی سازی اورانيوم ، در تلاش وضع چهارمين مجموعه تحريم های تنبيهی عليه ايران بوده اند.
هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا ديروز به خبرنگاران گفت آمريکا با ايران درگير اقداماتی ديپلماتيک است، و زمان آن فرا رسيده است روشن شود از طريق تحريم ها چه فشاری را می توان بکار گرفت.
چين در مورد وضع تحريم های جديد اکراه دارد. يانگ ژيه شی وزير امور خارجه چين روز جمعه در سخنرانی اش در کنفرانس امنيتی مونيخ خواستار بردباری بيشتر با ايران، و تاکيد بر ديپلماسی شد. اما روسيه نيز که معمولا با تنبيه ايران مخالفت ميکرد اخيرا بيشتر جانب کشورهائی را ميگيرد که خواستار دور چهارم تحريم ها شده اند.