ايران در عراق ستيزه گران را به سلاح هائی جديدتر و مرگبارتر مسلح می کند

ايران در عراق ستيزه گران را به سلاح هائی جديدتر و مرگبارتر مسلح می کند

بلومبرگ زير عنوان "گيتس می گويد ايران گروههای عراقی را که به نيروهای آمريکائی حمله می کنند مسلح می کند" می نويسد رابرت گيتس وزير دفاع آمريکا می گويد ايران شبه نظاميان شيعه ای را که در عراق به سربازان آمريکائی حمله می کنند، در چارچوب الگوئی تازه ای برای اعمال نفوذ در منطقه، به سلاح هائی جديد تر و مرگبار تر مجهز می کند.
گيتس ديروز در مصاحبه ای در پنتاگون که برنامه اتمی ايران نيزدر جريان آن مطرح شد گفت قريب ۴۰ درصد از تلفات سربازان آمريکائی از هنگام پايان گرفتن رسمی عمليات رزمی آمريکا در عراق در ۱۰ ماه پيش، ناشی از حملاتی بود که در چند هفته اخير انجام گرفته است.

گيتس، که امروز پست وزارت دفاع را ترک می کند، گفت آمريکا در باره تشديد حملات با نوری المالکی نخست وزير عراق، و ديگران، صحبت کرده است. بجای گيتس، لئون پانتا، رئيس پيشين سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا پست وزارت دفاع را به عهده می گيرد.

گيتس گفت ايران از گروههای افراطی شيعه ای پشتيبانی می کند که "قصدشان کشتن هر چه بيشتر است تا به مردم عراق بگويند اين آنها هستند که ما را تا پايان سال از عراق بيرون می کنند".

حملات هنگامی شدت گرفته است که آمريکا و دولت عراق در باره راههائی قابل قبول از نظر سياسی برای تمديد حضور نظامی آمريکا پس از دسامبر تبادل نظر می کنند.
نيروی امنيتی نوزاد عراق برای مقابله با عوامل سنیّ القاعده و ستيزه گران شيعه با دشواری روبروست، و ارتش نيز توانائی آن را ندارد که از مرزهای کشور دفاع کند.

خبرگزاری آسوشيتدپرس امروز گزارش داد سه سرباز آمريکائی در عراق ديروز در حمله ای راکتی به پايگاهشان در نزديکی مرز ايران کشته شدند، که به گفته يک مقام نظامی معرفی نشده آمريکائی توسط يک گروه شبه نظامی شيعه مرتبط با ايران انجام گرفت.

وزير دفاع آمريکا در مورد برنامه اتمی ايران گفت وی کماکان معتقد است رهبران ايران مصمم به ساختن سلاحی اتمی هستند و به اين قصد خود نزديک تر می شوند.
گيتس گفت محدوده زمانی لازم برای دسترسی ايران به سلاح اتمی هنوز بين يک تا سه سال تخمين زده می شود. وی حاضر نشد در باره اقدامات آشکار و يا سرّی برای اخلال در اين برنامه اظهار نظر کند.
مقامات آمريکائی، ازجمله هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا گفته اند تحريم های بين المللی و مشکلات فنی برنامه اتمی ايران را کُند ساخته است.